Програмата с хлапета през уикенда 11-12.02.

Какво ни чака този уикенд? Разбира се, че множество интересни и образователни събития, театрални постановки, музика и забавление. Предстои ни разходка в планината, литературно четене, интригуваща работилничка с исландски мъх и най-различни уроци по рисуване и грънчарство. Какво още ли? Четем надолу и избираме от над 20 събития.

Събота – 11.02.2023

10:00 – Планинска занималня за деца

Предстои една по-различна събота, организирана от Детски център за обучения и творчество Глухарче. Занималнята е подходяща за деца от 8 до 13 г., като започва от местност Златните мостове и продължава до хижа Момина скала. Повече информация за програмата, цената и какво включва тя, транспорта и всичко останало откриваме в страницата на събитието тук.

11:00 – Театър за деца Бабината питка

Запътваме се към театър Възраждане за много поуки и приключения за децата. Впускаме се в поредица от приключения и се сблъскване с Шаро, Петльо, Мецата Зла Грозана, Добринка и Глезанчо.

11:00 – Театър за деца Принцесата и скъсаните обувки

На сцената на Младежки театър Николай Бинев гледам драматизация по познатата приказка на братя Грим Дванайсет танцуващи принцеси, но тук принцесата е само една. Всяка нощ тя изчезва някъде и къса по един чифт обувки. Нейният баща, кралят, разгласява, че ще я даде за жена на онзи, който разкрие къде се губи нощем. Кои са кандидатите и кой печели сърцето ѝ разбираме от зрителското място в залата.

11:00 – Балетна постановка за деца Спящата красавица

Спящата красавица се счита за най-красивата балетна музика, написана от Пьотр Илич Чайковски по приказката на Шарл Перо. Това е и най-дългият балет на Чайковски, който продължава почти четири часа. В адаптирания за деца вариант представлението е с продължителност 50 мин. Спящата красавица е балет с великолепна музика, който се възприема от детската публиката с лекота, има естествен образователен характер и не на последно място акцентира върху утвърждаването на човешките ценности.

11:00 – Рисуване за деца

Арт Ателие Палитра организира ателиета на различни теми, чрез които децата осъществяват своите първи срещи с изкуството. Заниманията включват теми за рисунки според сезона, както и различни приложни техники и обща теория на изобразителното изкуство. Тази седмица темата е Зимна приказка, така че бързаме да запечатаме снежния пейзаж навън и на платното. Записваме се на тел. 0886606095.

11:00 – Съботна работилница в Глухарче

Кафе сладкарница Глухарче е мястото, където Ателие Радика провежда занятия за децата, преливащи от желание да творят. Хлапетата осъществяват всяка своя креативна идея от рециклирани и природни материали. Записването става на място или по телефона на 0885329919.

11:00 – Рисуване и създаване на картина

Класът на творческо пространство Досами цели да събуди творческия усет на малчуганите чрез история и рисуване. Работейки в група и под ръководството на преподавател художник, всеки участник може да развие своите умения, креативност и интерес в сферата на изобразителното изкуство. По време на часовете се засягат теми като: основни периоди от история на изкуството, светлосенки, перспектива, пропорции, рисуване на натюрморт, гипсови и геометрични форми, създаване на сюжет и още много други. Децата работят 2 часа в група от 8 до 15 души межди 8 и 14-годишна възраст, като участието става с предварително записване чрез лично съобщение на страницата на Досами.

12:30 – Класически концерт Шарената книжка

Камерен ансамбъл Силуети ни очаква в City Mark Art Center – Сити Марк Център за Изкуство, където с най малките малчугани (0-5 г.) се наслаждаваме на музика от любими композитори като Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, Пипков, Владигеров и др. На сцената виждаме пиесите, преплетени в шарена приказка с животни, песни и игри. Взимаме билети от тук.

14:00 – Курс Емоционална интелигентност

Академия за Емоционална Интелигентност продължава 10-модулния си курс за деца между 7 и 10 години. Малчуганите имат възможност да се научат да разпознават, назовават и осмислят емоциите си, както и да изградят адекватни реакции за изразяването им. Емоционалната интелигентност е трудно постижима дори за възрастните, но е ключова за изграждането на уравновесена личност. Всеки от нас има около себе си примери за хора, които не умеят да управляват емоциите си, а те често са агресивни, избухливи, потиснати, свръхчувствителни или вечно страдащи. Ето защо е от изключителна важност този процес да започне от ранна детска възраст, когато индивидите са естествено центрирани имат по-малък кръг на непосредствено влияние. Водещ по време на десетте срещи с хлапетата е Венцислав Генов, а за да участваме, е нужно да се запишем предварително от тук.

14:30 – Арт работилница с полимерна глина

Декорираме чаши с полимерна глина, а след това можем да си вземем и тениска или торбичка. Работилницата на Flo Art Center е подходящо както за възрастни, така и за деца между 6 и 12-годишна възраст. Заявяваме присъствието си на тел. 0896 863 636 или чрез съобщение в страницата.

15:00 – Рисуване за деца над 5 години

Във Flo Art Center рисуваме с акрил в най-различни техники. Потапяме се в света на изкуството и развиваме въображението си с резервация на тел. 0896 863 636 или с лично съобщение на страницата им.

16:00 – Мюзикъл за деца Изгубената принцеса

Софийската опера и балет ни приветства за концерт с песни от мюзикълите Анастасия и Звукът на музиката. Бързаме да грабнем билети, преди да свършат, и отиваме да се потопим в приказния свт на принцесата.

16:30 – Kids Book Club

Запътваме се към Читалище.то за една извънземна среща. Разхождаме се из въображението на Julia Donaldson и Axel Scheffler и тяхната галактическа история, която ни разказва за любовта. Малчуганите първо четат The Smeds and the Smoos, след това гледат филмче по книжката, а за финал всеки от тях има за задача да измисли свое послание за обичта.

18:30 – Куклен театър Грозното патенце

На сцената на Общински културен институт Дом на културата Красно село се развива добре позната история, която ни учи, че вътрешната красота е далеч по-важна от външния вид.

Неделя – 12.02.2023

11:00 – Рисуване за деца

Малчуганите развихрят въображението си и се отпускат да творят по време на арт заниманията на Детски център за обучения и творчество Глухарче. В рамките на 2 часа с помощта на професионален ръководител всеки межди 6 и 12 години изработва шедьовър, който после може гордо да закачи на стената у дома. Запазваме мястото си на тел. 0895433568.

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на City Mark Art Center ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 – Работилница с полимерна глина за възрастни и деца

Навлизаме в света на полимернат аглина с Ваня от MONET Art & Wine Studio. Тя ни показва стъпка по стъпка как да постигнем различни форми и текстури, как да смесваме цветове, както и какви са правилата за печене и залепване. Заниманието е подходящо за всеки над 6 години, независимо от това дали е начинаещ или напреднал. Всички материали за изработването на чаша с фигурка на мече са осигурени, от нас се иска само да се забавляваме и да оставим въображението си на свобода.

11:00 – Куклен театър Трите прасенца

И тази приказка започва с „Имало едно време…“, защото никой не помни откъде точно идва историята, но въпреки това, тя се разказва и до днес. Елате в Столичен куклен театър – Салон Янко Сакъзов и вижте забавните приключения на трите малки прасенца и големия лош вълк, които след много перипетии, все пак разбират, че приятелството е най-важно.

11:00 – Мюзикъл за деца Котаракът Шарл

Котаракът Шарл ще очарова малчуганите със своята смелост, находчивост и преданост към своя приятел Жан, който бленува по красивата принцеса. Разбира се, благодарение на верния и изобретателен котарак, доброто ще възтържествува и любовта ще победи. Приказката на Шарл Перо Котаракът в чизми оживява на сцената на Национален музикален театър Стефан Македонски.

11:00 – Театър за деца Хензел и Гретел

Финансови проблеми в семейството пращат Хензел и Гретел в гората, където приемат покана за вечеря от Джинджифиловата вещица, без да знаят, че те самите са менюто. След неуспешни опити за бягство от казана, краят все пак е щастлив, благодарение на вярата и надеждата. От седалката до хлапето гледаме нов прочит на старата история от Братя Грим в Младежки театър Николай Бинев.

11:00 – Театър за деца Пепеляшка

Познатата приказка, но разбира, се малко променена, гледаме в Младежки театър Николай Бинев. Принцът пак разпознава своята избраница по златната пантофка, изгубена на бала, но до този бал и двамата достигат, воювайки за своята любов и отстоявайки себе си като личности.

13:00 – Психодраматични групи за деца Аз мога

Психодраматичните групи са пространство, в което децата да се научат да изразяват себе си, да споделят своите трудности и своите емоционални преживявания. Заниманията учат малчуганите да влизат в различни роли, в които да отстояват своите граници и да спазват тези на другите, имат възможност да споделят и да разрешат свое затруднение, да открият способностите и уменията си. Срешите се провеждат в Трансформация – Ателие за психотерапия и психологическо консултиране в две възрастови групи: 13:00 часа за деца от 5 до 7 години; 15:00 за деца от 8 до 10.

16:00 – Мюзикъл за деца Последното желание

Тази поучителна музикална постановка е вдъхновена от баснята на Жан дьо Лафонтен Щурец и мравка. Мюзикълът пречупва познатата история през призмата на съвремието и се фокусира върху темите за справедливостта, амбицията, правото на избор и приемането на другия. За доброто ни настроение се грижат малките таланти от Детска Вокално-театрална формация Таласъмче.

17:00 – Работилница с исландски мъх

Изработваме страхотен подарък с исландски мъх в най-различни цветове. Продължителността на ателието е 1 астрономически час, провежда се в Work&Play МаМаУо подходящо е за деца над 4 години и е на цена от 20 лв. Записваме се на тел. 0882020756 или тук.

18:30 – Куклен театър Игра на театър

Тайните на театъра се разкриват на сцената на Общински културен институт Дом на културата Красно село. Научаваме как се прави един спектакъл, кой участва в него и какво е необходимо за създаването му от актьорите на Театър Сириус.

Tags: , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *