Програмата с хлапета през уикенда 07-08.01.

Новата 2023 година започна и през първия януарски уикенд вече има работилнички и ателиета, които да посетим с хлапетата. Предстои ни изобилие от театрални постановки за деца, както и часове по рисуване, в които да творим с малките артисти, литературно четене и ателие за работа с полимерна глина. Къде да заведете малчуганите в събота и неделя, четете по-надолу.

Събота -07.01.2023

10:00 – Рисуване с пръсти за деца от 2 до 5г.

Най-малките трудно държат четка или пастел, ето защо рисуването с пръсти е много по-лесно и приятно за тях, понеже не се притесняват от тежестта на инструмента. Този тип творческо занимание подобрява сензорното изживяване, защото комбинира визуални, слухови и кинестетични способности. Развива фината моторика, подобрява координацията око-ръка, помага при разпознаване на цветовете и обогатява езика и речта чрез насърчаване на малчуганите да говорят а произведенията си. Отиваме в Детски център за обичения и творчество Глухарче, като предварително трябва да запазим местата си на тел. 0895433568.

10:30 – Детска работилница за рисуване

Рисуването и работата с макарони създава на децата настроение и развива когнитивните им умения. В Образователен център Ключ за бъдещето ни очаква рисуване с балон, сламка, картон и клечки за уши, изработване на картина от макарони, дървени самолетчета и украшения. Събитието е подходящо за деца между 4 и 10 години и е на цена от 20лв.

11:00 – Четене за пораснали лисичета между 3 и 6 години

FOX book café ни предлагат литературна среща на читателски клуб за малчугани, които вече не могат да се включат в четенията за най-малките. Те се провеждат всяка седмица, като има както сутрешни, така и вечерни. Еднократното посещение е 18 лева, но клубът предлага алтернативи, свързани с повече посещения, които откриваме на страницата на събитието. На същото място се записваме за участие.

11:00 – Театър за деца Малко синьо и малко жълто

Малкото Синьо и Малкото Жълто са най-добри приятели. Заедно ходят на училище и си играят. Един ден те се прегръщат и стават зелени. Прибират се вкъщи различни и никой от семействата им не може да ги познае. Те много се разстройват и не спират да плачат чак докато не бъдат разпознати. Как се справят с проблема си, разбираме на сцената на Столичен куклен театър – Салон Янко Сакъзов.

11:00 – Куклен театър Трите прасенца

И тази приказка започва с „Имало едно време…“, защото никой не помни откъде точно идва историята, но въпреки това, тя се разказва и до днес. Елате в Столичен куклен театър – Салон Янко Сакъзов и вижте забавните приключения на трите малки прасенца и големия лош вълк, които след много перипетии, все пак разбират, че приятелството е най-важно.

11:00 – Театър за деца Приказка за рицаря без кон

В приказката на сцената на Младежки театър Николай Бинев се разказва за един рицар без кон и за един кон без рицар, които се търсят из широкия свят. Спектакълът остроумно жонглира с приказни мотиви и обрати – принцесата е затворена в кула, рицарят е тъжен, разбойниците няма кого да оберат, а злият змей няма кого да изяде, а вълшебникът не може да вижда бъдещето.

11:00 – Арт работилница с полимерна глина

Декорираме чаши с полимерна глина, а след това можем да си вземем и тениска или торбичка. Работилницата на Flo Art Center е подходящо както за възрастни, така и за деца между 6 и 12-годишна възраст. Заявяваме присъствието си на тел. 0896 863 636 или чрез съобщение в страницата.

11:30 – Куклен театър Трите прасенца

Този уикенд имаме още една възможност да гледаме Трите прасенца, но втората е в Quartal Food Park. От куклената сцена прасенцата ни показват как се строи къща и колко е важно да си помагаме един на друг.

15:00 – Рисуване за деца над 5 години

Във Flo Art Center рисуваме с акрил в най-различни техники. Потапяме се в света на изкуството и развиваме въображението си с резервация на тел. 0896 863 636 или с лично съобщение на страницата им.

16:30 – Рисуване за малки и големи

Отиваме с хлапетата в креативното арт пространство на YukiArt, за да дадем начало на годината с нещо красиво, което да ни носи светлина и топлина. Цената за дете с родител е 45 лева, а самостоятелната детска тарифа е 30, като включва всички материали, както и напитки и вкусотии. Запазваме мястото си в страницата на организаторите или на тел. 0890913942.

Неделя – 08.01.2023

11:00 – Театър за деца Пепеляшка

Познатата приказка, но разбира, се малко променена, гледаме в Младежки театър Николай Бинев. Принцът пак разпознава своята избраница по златната пантофка, изгубена на бала, но до този бал и двамата достигат, воювайки за своята любов и отстоявайки себе си като личности.

11:00 – Театър за деца Снежанка и седемте джуджета

Представлението на театър Възраждане оживява детското въображение, като оставя траен спомен и емоция. Гледаме го в 11:00, а за по-поспаливите може и в 12:30 на същия ден.

11:00 – Театър за деца Снежната кралица

Снежната кралица е приказка за обичта и приятелството, за доброто и злото, за разума и силата на чувствата. Вълшебната история на Кай и Герда пренася малките зрители е удивителен приказен свят, за да им покаже, че никой не може да бъде по-силен от този, който носи вярата и любовта в сърцето си. Отправяме се към Столичен куклен театър – Салон Гурко, за да се потопим в магията.

11:00 – Театър за деца Хензел и Гретел

Финансови проблеми в семейството пращат Хензел и Гретел в гората, където приемат покана за вечеря от Джинджифиловата вещица, без да знаят, че те самите са менюто. След неуспешни опити за бягство от казана, краят все пак е щастлив, благодарение на вярата и надеждата. От седалката до хлапето гледаме нов прочит на старата история от Братя Грим в Младежки театър Николай Бинев.

13:00 – Творческа работилница Нарисувай своя тениска

Малките големи творци имат възможност да изрисуват сами тениска и да дадат свобода на идеите и въображението си. С нужната помощ ще превърнат скучна едноцветна дреха в пъстра картина, докато се забавляват. Записването става тук, цената е 19 лева на дете, а мястото е Restart Academy.

Tags: , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *