Програмата с хлапета през уикенда 10-11.12.

Остават две седмици до коледния уикенд и проготовленията кипят. Ето защо сме подбрали поредица от работилници и ателиета, в които да създадем ръчно част от празничната украса и да внесем магичния дух у дома. Ако пък този уикенд малчуганите не са в настроение за театър, сапунено шоу или караоке, се отправяме към един от 5 коледни базара в София, на които да заведем малчуганите.

Събота – 10.12.2022

10:30 – Рисуване с пръсти за деца 2-5г.

Най-малките трудно държат четка или пастел, ето защо рисуването с пръсти е много по-лесно и приятно за тях, понеже не се притесняват от тежестта на инструмента. Този тип творческо занимание подобрява сензорното изживяване, защото комбинира визуални, слухови и кинестетични способности. Развива фината моторика, подобрява координацията око-ръка, помага при разпознаване на цветовете и обогатява езика и речта чрез насърчаване на малчуганите да говорят а произведенията си. Резервиваме място на тел. 0896 863 636, на лично съобщение в страницата на Flo Art Center или тук.

11:00 – Мюзикъл за деца Снежанка и седемте джуджета

Национален музикален театър Стефан Македонски ни приветства за детския мюзикъл по приказката на Братя Грим. Сред вълшебните декори и със завладяващата музика на композитора Атанас Косев децата ще проследят перипетиите на Снежанка, която злата царица мащеха прогонва от двореца. На помощ идват Добрият Ловец и чаровните джуджета, всяко от които има свое име и характер – Професорът, Смешко, Любопитко, Кихльо, Всезнайко, Мърморко и Малчуганът. Грабваме билети от сайта или на касата на Музикалния театър.

11:00 – Рисуване и създаване на картина

Класът на творческо пространство Досами цели да събуди творческия усет на малчуганите чрез история и рисуване. Работейки в група и под ръководството на преподавател художник, всеки участник може да развие своите умения, креативност и интерес в сферата на изобразителното изкуство. По време на часовете се засягат теми като: основни периоди от история на изкуството, светлосенки, перспектива, пропорции, рисуване на натюрморт, гипсови и геометрични форми, създаване на сюжет и още много други. Децата работят 2 часа в група от 8 до 15 души межди 8 и 14-годишна възраст, като участието става с предварително записване чрез лично съобщение на страницата на Досами.

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на City Mark Art Center ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 – Театър за деца Бабината питка

Запътваме се към театър Възраждане за много поуки и приключения за децата. Впускаме се в поредица от приключения и се сблъскване с Шаро, Петльо, Мецата Зла Грозана, Добринка и Глезанчо.

11:00 – Работилница с керамика-грънчарство

Новата работилница по грънчарство на Flo Art Center дава възможност на всеки да изработи и оцвети своя собствена глинена фигурка, а менторката Мария обръща индивидуално внимание на всички участници. Минималната възраст за участие е 5 години, а по време на ателието научаваме повече за историята на грънчарството и виждаме как се точи на грънчарско колело. Запазваме си място на тел. 0896 863 636.

14:00 – Представяне на детска книжка Коледните истории на Точица

Остават две седмици до навечерието на Рождество Христово и екипът на издателство Пощенска кутия за приказки кани малчуганите да зададат всякакви въпроси, свързани с празника. Навсякъде ли има Дядо Коледа? Как празнуват Коледа хората в топлите страни? Ще дойде ли Коледа, ако няма сняг? Кой е създал джинджифиловите сладки? Научаваме отговорите на всички тези неизвестни с много чувство за хумор, забавна викторина и приятна атмосфера. Събитието е част от седмичната програма на Sofia Christmas Fest.

16:30 – Коледна творителница

Отиваме в YukiArt за работилница за малки и големи, след която всеки носи по малко от магията на Коледа в дома си. Творим с естествени материали, забавляваме се и украсяваме празника. Записваме се срещу 30 лева за дете и 45 за възрастен чрез лично съобщение във фейсбук или на тел. 0890913942.

Неделя – 11.12.2022

11:00 – Мъпет шоу и караоке Коледа с Маргаритка и Мънки

Пеем, танцуваме и споделяме вълшебни истории за празничната магия в компанията на Дядо Коледа и маймунката Мънки. Водещи на шоуто в Joy Station са Тоци и Олег, двама приятели, които знаят езика на децата и винаги успяват да ги направят истински щастливи, а Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчо ни разказват за полезните навици в куклено мъпет шоу. Взимаме билети от тук, за да не изпуснем всички изненади и вкусотии от пъстрото преживяване.

11:00 – Куклен спектакъл Хитрата лисанка

Представлението събира на едно място няколко български народни приказки с общ герой – хитрата Кума Лиса. Докато пътешества от приказка в приказка, Лисанка се забърква в какви ли не перипетии, от които се измъква, благодарение на острия си ум и непрестанния си стремеж към безгрижно мързелуване.

„Който хитрува, трябва да си пази опашката“. Дали Лисанка успява да опази своята?

Гледаме постановката с билети от тук.

11:00 – Театър за деца Алиса в страната на чудесата

Пиесата на театър Възраждане е драматизация по двете книги на Луис Карол с главен персонаж малкото момиченце на име Алиса. Следвайки говорещ бял заек, попада в непознат и напълно объркан свят, населен със странни човекоподобни същества, причудливи и фантастични персонажи: Чеширския котарак, Лудия шапкар, Туидълдъм и Туидълди, Хъмпти Дъмпти, Кралицата на сърцата. Водена от любопитството си и след безброй приключения и срещи с невероятните създания, тя най-накрая се събужда у дома.

Ако 11:00 часа в събота е рано за някои от малчуганите, могат да го посетят и малко по-късно – в 12:45.

11:00 – Теаър за деца Жабокът принц

Кое е по- ужасно: да целунеш жаба или да си принуден да живееш в блатото, превърнат в жабок? Има ли по-глупаво от суетата и претенцията, че си нещо повече от това, което си?

Жабокът принц е комична, романтична и наивно-смешна история, за една разглезена и своенравна принцеса, която целунала жабок и той се превърнал в красив принц. Представление, в което позната класическа приказка е представена, като комична опера на сцената на Столичен куклен театър – Салон Гурко.

15:00 – Арт работилница с полимерна глина

Декорираме чаши с полимерна глина, а след това можем да си вземем и тениска или торбичка. Работилницата на Flo Art Center е подходящо както за възрастни, така и за деца между 6 и 12-годишна възраст. Заявяваме присъствието си на тел. 0896 863 636 или чрез съобщение в страницата.

15:00 – Рисуване за деца

Потапяме се в света на изкуството и творим шедьоври с децата мецу 5 и 14 години в ателието на Flo Art Center. Учим различни техники за рисуване с акрил и развиваме въображението си. Резервираме мястото си на сайта, чрез лично съобщение или на тел. 0896 863 636.

16:00 – Мюзикъл за деца Баща ми бояджията

Филмът мюзикъл на Стефан Димитров от 1974г. оживява и в Софийската опера, която качва филмовата класика на сцена под палката на Светослав Лазаров и с режисурата на Пламен Карталов.

Идеята зад този смел ход е в салона да седне нова публика, а може би затова в главната роля влиза актьорът Калин Врачански. Що се отнася до сюжета, припомняме – персонажът му е баща на 5 деца, останали гладни в навечерието на Нова година, а за да се измъкне от тази трагична ситуация, той хваща боя, мечета и четки и спретва една дейна малка бригада. Може би помните как приключва цялата история, но във всеки случай точно този финал не сте го гледали.

18:30 – Спектакъл за деца Снежен сън

Надникваме в страната на Дядо Коледа Лапландия, за да видим последните моменти от трескавата подготовка на подаръците на децата от цял свят. Запознаваме се с Джуджанка и 3 от коледните джуджета – Мотко, Стихотворко и Бързокрачко. Те са ни подготвили много смешки, песни и танци в своята програма за коледния празник. След това пък очакваме в зала Елит на Общински културен институт Дом на културата Красно село да пристигне и самият добър старец.

Tags: , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *