Арт фестивал Аморфна фаза

Илюстрации и литература дават началото на арт фест Аморфна фаза в София, който се провежда в периода от 2 до 12 декември. Събитията са под надслов Фентъзи, инюстрация, приказка и включват изложба, литературни представяния, дискусии, рисувателни ателиета, както и срещи със съвременни илюстратори, писатели издатели.

Изложбата Да спасиш Лиско дава начало на фестивала още на 2 декември в галерия FOX book café със специално откриване за деца от 17:30. В 18:00 пък се запознаваме с две от трите артистки – Мира Мирославова и Петя Димитрова. Вдъхновена от поредицата на Борис Априлов Приключенията на Лиско, експозицията включва и произведения на графичната дизайнерка Моника Янева от книгата на Таня Петкова Истории от космоса.

С Валентина Стоева от фондация Детски книги се срещаме в 18:30. Тя ни разказва повече за илюстрирането на книги и полезните практики в изкуството. Официалното откриване на Да спасиш Лиско е от 19:30 и имаме време да я разгледаме до 12 декември.

В съботния ден продължаваме с програмата на фестивала в 16:00 отново във FOX book café, където малки и големи стават част от рисувателното ателие Лиско и всякакви фантастични герои. Докато творим, за вдъхновение слушаме откъси от романите на Борис Априлов.

На 10 декември програмата започва с литература в 15:30. Създателите на новото издателство за детска литература Ясна книга ни разказват за предизвикателствата в книгоиздаването и представят авторските си книжки – Истории от космоса и Виждам те. Малко след това пък се обръщаме в посока фентъзи, за да открием как се градят световете на въображението на младите автори Цветина Цолова (Нулева година, Да спасиш Сън) и Кристиян Недялков (Хрониките на селянина).

Tags: , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *