5 коледни базара в София, на които да заведем малчуганите

ное. 30, 22 • slider, АктивностиNo CommentsRead More »

Декември чука на вратата и с него се задава приказният дух на Коледа, любим семеен празник на малки и големи. Наближава времето да изберем подаръци за най-близките си, а какво по-хубаво от от това да съчетаем пазаруването с приятна разходка и забавление в уютната атмосфера на коледните градчета, сгушени в паркове и на площади. В сезона на базарите, от които се леят детски смях, хендмейд декорации, съблазняващи вкусотии и ароматни напитки, ви предлагаме 5 места, които ще докарат широки усмивки по лицата на хлапетата.

Коледен парк

Столична община и Mish Mash Fest ни дават още една причина да добавяме площад Славейков към маршрута си из града в последния месец на годината. Между 4 и 30 декември там се настанява Коледен парк с открита музикална сцена, зона за храна и напитки, коледна гора, базар с произведенията на най-талантливите творци на приложно изкуство и художествени занаяти, фермерски продукти от български производители и много други приятни изненади за малки и големи. От нас се иска да носим единствено празничното си настроение.

Немски коледен базар

Дванайстото издание на Немски коледен базар започва на 18 ноември и разпръсва коледен дух до 22 декември. Локацията е Градската градина на София, а всяка седмица можем да следим разнообразната празнична програма на страницата на базара. В нея виждаме музикални изпълнения от различни стилове, куклени представления, фокусници, а всяка вечер в 18:00 имаме специална среща с Дядо Коледа. На територията на базара намираме тематични подаръци и декорации, които придават неповторим щрих на елхата или на трапезата, избираме от множество вкусотии за хапване и пийване и влизаме в коледната работилничка, където творим всякакви празнични чудеса. Посещаваме Немския коледен базар всеки ден между 11:00 и 22:00.

Коледен базар – София

От 9 до 28 декември се отправяме към парк Възраждане за традиционния Коледен базар – София с богата празнична програма и пищна коледна декорация, които създават уютна атмосфера в духа на най-топлия християнски празник. Освен обичайните щандове, пълни с всевъзможни солени и сладки изкушения, хендмейд творения и идеи за подаръци, там откриваме и най-атрактивния макет на Рождеството в България с ръчно изработени фигури от вълна. Грабваме по чаша горещ шоколад или пък греяно вино и посещаваме специалния фото кът. Белобрадият старец също няма да пропусне да намине през парк Възраждане, за да зарадва най-малките и да им създаде красив и радостен спомен от празничните дни.

Софийски коледен фестивал

В рамките на месец, от 18 ноември до 18 декември, Sofia Christmas Fest ни приканва към парка на НДК между 11:00 и 22:00. Магията на изкуствата и магията на Коледа се смесват, за да ни предложат всичко от детски циркови представления и куклен театър до концерти, моноспектакли и кабаре вечери. По щандовете откриваме както храна и напитки в духа на празника, така и висококачествени продукти на български земеделски и фермерски производители всеки петък, събота и неделя. Тази феерия от кулинарни пеживявания, културни събития и базар ни води към едно от най-красивите паркови простанства в сърцето на София, а именно това пред зала 6 на НДК.

Коледно градче @The mall

Огромна ледена пързалка от 500 кв.м. ни очаква на паркинга на The Mall в най-голямото коледно градче в България между 1 декември и 8 януари. Забавленията ни зоват и от лунапарка с многобройни атракциони, сред които, разбира се, блъскащи колички и голямо виенско колело. В Коледните къщички пък се изкушаваме от лакомства за децата, канелени сладки, хранителни продукти и обичайните греяни вино и ракия. Малчуганите няма да останат разочаровани особено ако вземат участие в изненадите на аниматорите или пожелаят да се срещнат с Дядо Коледа.

Tags: , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *