Програмата с хлапета през уикенда: 26-27.11.

Какво ни чака този уикенд? Разбира се, че множество тематични и творчески събития, театрални постановки, семинари и забавления. Предстоят ни коледни работилнички, часове по танци и плетене, сапунено шоу и занимателни уроци по рисуване. Какво още ли? Четем надолу и избираме от близо 20 събития.

Събота – 26.11.2022

10:00 – Арт работилница Коледен дух

Детски център за обучения и творчество Глухарче кани децата да развихрят фантазията си, да се отпуснат да творят и да създават красота, докато се забавляват. Арт занималнята се провежда в събота и неделя от 10:00 до 11:00 и от 11:30 до 12:30 и е подходяща за деца от 5 до 10 години. Цената е 18 лева, но местата са ограничени, затова потвърждаваме участие на тел. 0895433568.

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на City Mark Art Center ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 – Рисуване с акрилни бои върху платно за деца

Отправяме се към Деколаж за занимание с акрилни бои, подходящо за деца между 5 и 13 години. Малчуганите опознават различни техники в изобразителното изкуство, като всеки от тях се учи да работи самостоятелно, с минимална чужда помощ, за да се чувста уверен в собствените си умения и способности. Ателието включва урок, както и всички необходими материали, а еднократното посещение е 25 лева. Целта е децата да не копират модела, а да изразяват своята емоция и да творят така, както им харесва.

11:00 – Театър за деца Ян Бибиян и дяволчето Фют

Във всеки един от нас се крие един малко дяволче, което много често иска да излезе. Само от нас зависи дали ще му позволим това.

Едно от най-емблематичните детски произведения в българската литература ще пренесе малките почитатели на театъра в приказния свят на палаво момче, приело дружбата с дяволчето Фют, с което се впускат в извършването на невъобразими пакости. Попаднал в долния свят, малкият Ян Бибиян осъзнава, че е жертва на пъклен заговор и именно на него е отредено да влезе в схватка със силите на омагьосаното царство. Малките зрители ще преживеят едно невероятно приключение в театър Възраждане, което ще ги научи и подготви за уроците от истинския живот.

11:00 – Ателие Възелче

Плетенето е чудесен начин да създадем собвствена дреха, играчка или аксесоар, но също има терапевтично въздействие и стимулира възприятията и работата на мозъка. За да плете, човек трябва да има търпение, добра зрително-моторна координация, да проследява, да отброява, да планува и преценява, а ако сбърка, може да се върне и да се поправи.

В занималнята децата работят с пръстите си и се учат как се прави възел. Това умение е важно, защото показва доколко е развита билатералната координация, която пък е ключова за голяма част от дейностите в училище. В ателието се показват различни видове възли и бримки, как се започват и как се завършват някои плетки. Дейностите се провеждат в уютна и приятна обстановка, в която всеки е насърчен да работи със собствено темпо. Материалите в Център за детско развитие Шарен свят са осигурени, а малчуганите трябва да са на поне 6 години. Предварително се записваме на тел. 0899186832.

11:00 – Куклен театър Дядо вади ряпа

Куклен театър Мале-мале представя народната приказка в нов, небивал вариант, изпълнен с музика, смях и ярки персонажи. Присъединяваме се към дружината и разбираме колко е ценно да работим заедно въпреки различията си. Събираме се в I AM Studio в събота и си взимаме билети по 10 лева.

12:00 – Базар на професиите 2022

За осма поредна година стотици деца и младежи се срещат с мечтаните си професии, представени от водещи компании и специалисти. В София Тех Парк всеки между 10 и 23 години може да участва в инициативата, която подпомага ранното кариерно ориентиране и насърчава съзнателния избор на професия.

12:30 – HIP-HOP KIDS с Виктория Димитрова Goldy

Танцовият клас на Виктория Димитрова Goldy е с редовен график със занимания през уикенда в 12:30 във VS DANCE Studio #1. Малчуганите танцуват и се забавляват, а всеки нов участник получава като подарък три безплатни различни класа.

15:00 – Спектакъл за деца Кральо Портальо

Змейове, тенци, самодиви и юнаци се появяват на сцената на Sofia Live Club, за да ни отведат в едно време без смарт устройства. Красотата на народните песни, предания и обичаи е неоспорима и привлича малки и големи по света. Представлението, кръстено на едноименната народна игра Кральо Портальо, е интерактивно преживяване за деца над 6 години, в което малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи.

18:30 – Спектакъл за деца Карлсон, който живее на покрива

Любимият ни герой от романите на Астрид Линдгрен каца на сцената на Общински културен институт Дом на културата Красно село. С помощта на Карлсон всичко в детския свят се променя, дори и родителите. Това е едно приятелство на ръба между фантазията и реалността, в което всичко е възможно, ако имаме „спокойствие и само спокойствие“. Влизаме в зала Елит тази събота с билети на място.

Неделя – 27.11.2022

10:00 – Семинар за тийнейджъри с Jagadamba Academy

Докато е тийнейджър, всеки преминава през промени на физическо, психическо и емоционално ниво. Младите хора се нуждаят от развитие, себепознаване, израстване и самоусъвършенстване, но какво всъщност означава това? Семинарите за личностно развитие са създадени, за да допринесат за осъзнаването на важността от личностно развитие при тийнейджърите и да ги подкрепят по пътя на израстването им. Jagadamba създава една положителна, приятелска среда, в която среща подрастващите с вдъхновяващи ментори и тренери, които подкрепят и вдъхновяват участниците в търсенето на личното си щастие!

Между 10:00 и 16:00 часа тази неделя в Топлоцентрала обсъждаме следните теми: ефективно общуване със себе си и с другите, развиване на силните страни и таланти, умения за боравене с емоциите, умения за концентрация, целеполагане и ефективност, изграждане на самочувствие и самоувереност, подобряване на здравето и начина на живот, себосъзнаване и себеусъвършенстване.

Семинарът е за младежи между 15 и 18-годишна възраст и има ограничен капацитет до 20 души. Запазваме място или се записваме тук, а при въпроси се обаждаме на тел. 0889 94 96 83.

11:00 – Театър за деца Алиса в страната на чудесата

Пиесата на театър Възраждане е драматизация по двете книги на Луис Карол с главен персонаж малкото момиченце на име Алиса. Следвайки говорещ бял заек, тя попада в непознат и напълно объркан свят, населен със странни човекоподобни същества, причудливи и фантастични персонажи: Чеширския котарак, Лудия шапкар, Туидълдъм и Туидълди, Хъмпти Дъмпти, Кралицата на сърцата. Водена от любопитството си и след безброй приключения и срещи с невероятните създания, тя най-накрая се събужда у дома.

11:00 – Куклен театър Карлсон

На сцената на Столичен куклен театър – Салон Гурко гледаме Карлсон – носталгичен спомен за детството и емблематичен герой за поколението от края на 60-те и и 70-те години на 20 век.

Той е вечното хипи, непорасналото дете, приказен образ на порива към неограничена и безотговорна свобода. Карлсон е самовлюбен егоист, детински непостоянен и хитруващ, лаком и нетърпелив, емоционално променлив и избухлив… Изобщо той е всичко онова, което не бихме искали да имаме като приятел!… Но защо въпреки това Дребосъчето смята, че Карлсон е най-добрият му приятел? Може би защото той идва при Дребосъчето, тъкмо в най-критични моменти, след дълго очакване… А от покрива звездите се виждат по-красиви и блестящи отколкото през прозореца на стаята.

11:00 – Куклен театър Трите прасенца

И тази приказка започва с „Имало едно време…“, защото никой не помни откъде точно идва историята, но въпреки това, тя се разказва и до днес. Елате в Столичен куклен театър – Салон Янко Сакъзов и вижте забавните приключения на трите малки прасенца и големия лош вълк, които след много перипетии, все пак разбират, че приятелството е най-важно.

11:30 – Куклен театър Слончето с розовите уши

Представлението на Театър 199 Валентин Стойчев е подходящо за деца от 3 до 6 години.

В потайната гора се случват много весели приключения, но тя крие и опасности. Особено ако си малко слонче. Героят на тази приказка е слонче, и то с розови уши. Неговата най-голяма мечта е да намери приятели, които да го приемат и обикнат, въпреки че е различно. Дали това ще се случи?

13:30 – Работилница за гномчета от полимерна глина

Навлизаме в света на фината работа с полимерна глина, за да създадем красиви фигурки върху чаши за топли напитки или лъжички. Изработваме прелестен подарък за млякото на Дядо Коледа, като всички материали за изработката са включени в цената. Записваме се на имейл bagra.tvorec@gmail.com или на лично съобщение към страницата на Творчески Ателиета за Деца / БАГРА, като предварително трябва да заявим дали искаме да работим върху чаша или лъжичка, както и какъв цвят да е чашата – синя, червена, жълта, зелена, тъмносиня или оранжева.

16:00 – Кино училище за деца

Всеки между 8 и 12 години, който обича да снима, да режисира, да се превъплъщава в различни роли и иска да се научи да създава видеа за социалните мрежи, може да стане част от кино училището в Дом на културата Средец. Заниманията са разделени в 4 модула: фотография, анимация, телевизия и влогърство и игрално кино. Всяка неделя хлапетата имат възможност за незабравими мигове, запечатани на лента, в едно приключение в света на седмото изкуство и дигиталните технологии. Записваме се на тел. 0899 999 190 или с лично съобщение, а месечната такса е 90 лева и вклюва всички материали и нужната професионална техника за заснемането на видеа от всякакъв вид.

16:30 – Арт с шоколад: Коледен календар

Център за неформално образование АБВГД приканва децата да изработят собствен коледен календар, с който да отброяват дните до Коледа. Този календар е пълен с лакомства, а докато го майсторим, пием горещ шоколад, слушаме музика и пеем. Местата са ограничени, затова се записваме предварително по телефона на 0879 930 903 или с лично съобщение на страницата на центъра. Таксата е 30 лева, като всяко следващо дете от семейството получава специална отстъпка.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *