Програмата с хлапета през уикенда: 03-04.12.

През първия декемврийски уикенд се захващаме с предпразнична подготовка. Ароматът на коледни бисквитки ни застига още в събота, когато отиваме да творим в коледна работилничка за украсяване на сладки. Рисуваме картини, изработваме венци и картички, четем книжки и гледаме филмчета. Подготвили сме селекция от събития за деца, сред които ден за деца изследователи, многобройни театрални и музикални постановки. Пишем писмата си до Дядо Коледа, за да не ни пропусне старецът в навечерието на празника.

Събота – 03.12.2022

10:00 – Коледна работилничка за деца и брънч за родители

По повод наближаващите коледни празници Neighbors Family Restaurant кани малчуганите да се превърнат в истински артисти, докато родителите хапват и си бъбрят.

Децата изработват коледни картички и празнична украса с акрилни бои, картон, памук и други материали и специално кулинарно вдъхновение от кухнята на Neighbors. От друга страна, родителите имат свободно време за разпускане и брънч от изобилна блок маса и ала карт меню, а също и чаша пенливо вино или домашна лимонада.

Запазваме си място предварително на тел. +359 887203530, като кувертът за дете е 39, а за родител – 50 лева, и се наслаждаваме на първата декемврийска събота сутрин.

10:00 – Ден за деца изобретатели с тема на месеца Космос

„Как работи това? А как би трябвало да работи? И как да го направя?“ са част от въпросите, които изобретателите си задават, но също и децата, когато искат да създадат нещо.

Специален гост в Музейко е Виктория Димов от EnduroSat. Тя ни разказва какво е сателит, от какво се състои той, какво обикаля около планетата Земя, общуваме ли си с него, а също и каква е разликата между сателит и киносателит.

Информация за билетите намираме тук.

10:00 – Среща между бизнеса и родителите: Как да помогнем на детето си да избере професия на бъдещето?

ARC Academy организира среща между бизнеса и родителите, в която търсим отговори на въпросите: Кои са новите професии? Кои умения в децата за какви професии са подходящи? Какво е отношението на образователната система към професиите на бъдещето? Какви възможности за развитие имат младежите? Как комуникираме с децата си и ги насочваме към професиите на бъдещето?

Участниците в дискусията са Евгений Тенев – преподавател в ARC Academy и Lead Game Producer в Creative Assembly Sofia, Милин Джалалиев – съосновател на ARC Academy, Боряна Радева – старши учител по Информатика и Информационни технологии в 51-во училище, Александър Петров – студент в ARC Academy, Любомира Вуткова – професионален coach и съосновател в Minty co-growing space и Зорница Миткова – мениджър в Teenovator.

Входът е свободен с предварителна регистрация тук.

10:30 – Юнашко камъче гостува на Cake Box

Какво по-хубаво от това да прекараме почивния ден в добра компания, с добра храна и книга в ръка. Четем, творим и се черпим с вкусни десерти в сладкото ателие за ароматно кафе и истинска храна Cake Box. Събитието е за любителите на книгите (3-7 години) и техните родители, за любителите на творческите занимания и за любителите на вкусната и истинска храна.

Предизвикани сме с едно забавно творческо занимание да научим как от най-простите подръчни материали можем да сътворим нещо специално за близък човек. По време на събитието се възползваме от 10% отстъпка на всички торти, къпкейкове и напитки. Потвърждаваме присъствието си, за да имаме осигурени творчески материали.

11:00 – Театър за деца Малко синьо и малко жълто

Малкото Синьо и Малкото Жълто са най-добри приятели. Заедно ходят на училище и си играят. Един ден те се прегръщат и стават зелени. Прибират се вкъщи различни и никой от семействата им не може да ги познае. Те много се разстройват и не спират да плачат чак докато не бъдат разпознати. Как се справят с проблема си, разбираме на сцената на Столичен куклен театър – Салон Янко Сакъзов.

11:00 – Музиката разказва на най-малките и техните родители с любов

Меца-Мецана, Зайо-Байо, Катеричка-Рунтавелка, Ежко-Бежко излизат на сцената на Сити Марк Център за Изкуство заедно с Камерен ансамбъл Силуети и флейтистът Мартин Павлов, а главен разказвач на историята е музиката. Тя ни пренася в приказен, магичен свят, изпълнен с много красота, искрени усмивки и цветни емоции. Музиката разказва е третият спектакъл на Камерен ансамбъл Силуети, посветен на най-малките слушатели от 0-5 г. и техните родители. Звучат творби от Бах, Бетовен, Шуберт, Дворжак и др.

14:00 – Украса на коледни сладки

Записваме се предварително за специалната творческа работилничка за деца от 5 до 95 години на тел. 0887 96 85 86 или чрез лично съобщение на страницата на Детски учебен център Аз мога. Продължителността е 2 астрономически часа, а цената е 35 лева на дете.

16:30 – Kids Book Club – Frosty Meeting

Коледната сбирка на детския читателски клуб в Читалище.то предлага занималня, книжки и филмчета от света на Реймънд Бригс. Четем The Snowman and the Snowdog и гледаме едноименната анимация, а след това изработваме коледна картичка със снежен човек от копченца и панделки.

Таксата за участие на семейство е 10 лева, а всяко над 7-годишна възраст може да работи и самостоятелно.

Неделя – 04.11.2022

10:00 – Коледна работилничка за малки и големи

Изработваме празнични венци с разнообразни материали в приятна атмосфера в Моливи арт студио. С тази творческа неделя сутрин хлапетата стават съпричастни с предколедната подготовка. Работилничката за деца и родители е с продължителност около 2 часа. Цената от 40 лева включва всички материали и почерпка за дете и родител, като се записваме предварително на тел. 0888381406.

11:00 – Празничен концертен спектакъл Какво е валсът?

Трио Дивертименто ни кани с валсова стъпка на едно истински празнично преживяване, което ни отвежда с много стил в различните музикални превъплъщения на този красив и приказен танц. Валсовете разказват история след история, а техните „гласове“ са цигулката, виолончелото и пианото, заедно с една прекрасна певица и няколко малки и големи балерини. Отправяме се на пътуване в света на валса с музиката на Щраус, Лехар, Хачатурян, Бърнстейн, Чайковски в залата на Български културен център. Взимаме си билети онлайн тук.

11:00 – Мюзикъл за деца Златното петле

Златното петле е забавна приказка за хитрата лисица и добрия сив вълк, който всички мислят за лош. Вълкът трябва да отгледа Златното петле, излюпено от яйцето, което Лисицата е отмъкнала от двора на баба и дядо. Петлето нарича Вълка свой баща. За него той е най-добрият, най-умният и най-смелият, а никой досега не е обичал Вълка.

Историята оживява на сцената на Национален музикален театър Стефан Македонски.

11:00 – Детска работилничка за картички

В тази коледна арт работилница, подходяща за деца над 3 години, творим заедно, забъркваме коледната магия и създаваме красиви поздравителни картички, с които малчуганите да зарадват Белобрадия старец или пък най-близките роднини. Пишем писма до Дядо Коледа и не забравяме да го пуснем в празничната кутия с писма.

На събитието присъства и специалист по позитивно възпитание и арт терапия, с когото ще можете да обсъдите важни теми, които ви вълнуват, във връзка с детското развитие.

Записването става в следната форма, а организаторите се свързват с нас за потвърждение.

11:00 – Концерт за бебоци

Специалните Концерти за бебоци са предназначени за най-малките – бебетата и децата до 3-годишна възраст.

Имаме възможност да направим може би първия истински музикален подарък на своето дете. В една много специална и уютна обстановка общуваме с бебетата на един по-различен език – този на прекрасната класическа музика. Усещаме красотата на балетното изкуство и общуваме с най-добрите детски музикални педагози. Заповядайте на чай и бебешка бисквитка в Софийска опера и балет.

11:30 – Театър за деца Благуните: Още един прекрасен ден

Поредният забавен ден с Благуните, изпълнен с много смях, добро настроение, поучителни моменти, песни и танци в театър Отркита сцена.

В спектакъла намират място най-хубавите песнички от кукления сериал, както и специално написани нови весели мелодии, които учат децата да бъдат по-добри, по-уверени в себе си и по-лесно да се справят с трудностите.

12:00 – Детска коледна работилница по рисуване Пингвин

Екип художници от Канава Арт Студио показва на малките артисти как да нарисуват своя картина, като ги подкрепят да реализират собствената си творческа интерпретация. Децата създават незабравими и приятни мигове, които оставят красив споме от срещата със света на изкуствата. Ателието е подходящо за деца над 7 години, а цената е 30 лева.

16:00 – Мюзикъл за деца Изгубената принцеса

Софийска опера и балет ни кани на концертния спектакъл на режисьорката Юлия Кръстева с песни от мюзикълите Анастасия и Звукът на музиката.

16:30 – Театър за деца Боризмейко

Младият Славейко и хубавата мома Лула се вричат един другиму да се вземат, но идва Змеят и отвлича момата. Минавайки през опасни перипетии, юнакът Славейко успява да си върне изгората.

Тази едновременно вълшебна и забавна история завършва с пищно сватбено веселие с не една, а две брачни двойки. Гледаме на сцената на Столичен куклен театър – Салон Гурко срещу 8-9 лева.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *