Моята първа книга за емоциите: представяне и дискусия

май 30, 22 • slider, Книги, ШопингNo CommentsRead More »

Какво по-добро място да отпразнуваме Деня на детето от Пролетния панаир на книгата? Богатата програма изобилства от всевъзможни събития, но ние няма как да пропуснем представянето на двете книжки от поредицата Моята първа книга за емоциите: Страх ме е! и Ядосан съм! от Лилия Русанова в 12:00 на 1 юни. Достъпното съдържание, очарователните илюстрации от Милена Миткова и задълбоченото разбиране към детската психика повеждат малчуганите за ръка по първите им стъпки в света на емоциите.

Страх ме е и Ядосан съм се отличават от другите книжки на подобна тематика, тъй като те разбиват стигмата над въпроса за емоционалното здраве, характерна за нашите георгафски ширини. Докато кратките истории са съобразени с възрастта на малките читатели, последните две страници са адресирани към родителите с полезни съвети за справянето със сложните чувства на детето. Сюжетите пък са изградени около разбираеми ситуации, с които се сблъсква всяко хлапе по пътя си към порастването.

Освен вълнуваща среща с авторката и илюстраторката, в обособения литературен кът в откритото пространство пред НДК ни очаква и интересна дискусия на тема емоционалното развитие на децата с детския психолог Ани Владимирова, която е и консултант за двете издания. Професионалният ѝ опит дава ясно отражение в съдържанието на книгите и обръщението към родителите, а предложените препоръки дават ясни насоки за комуникация с разстроените малчугани.

През останалото време откриваме книжките на щанда на издателство Пан.

Tags: , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *