Филмова ваканция за тийнейджъри

Предстои една изпълнена с емоции пролетна ваканция за всички млади режисьори, аниматори и журналисти на възраст между 13 и 19 години.

Екипът на NIM Animations организира три петденвни курса по анимационно кино, телевизионна журналистика и документално кино. Креативните младежи с вкус към екранните изкуства имат шанса да се докоснат за първи път до мечтаните професии. Още по-вълнуващото е, че заниманията са напълно безплатни, а в рамките на обучението тийнейджърите подготвят собствен проект.

Важно е да допълним, че обучението по документално кино е предназначено за деца, които се развиват в областта на музиката, тъй като темата на филма, заснет по време на курса, е 100 години Национална Музикална Академия.

За да се запишем, е нужно да изпратим възрастта и двете имена на участника, телефон за връзка с родител (за лица до 18 г.) и мотивационно писмо на имейл filmova.vakanciya@gmail.com. Нужно е да прикачим и съответното портфолио за всяка от програмите. За курса по журналистика то трябва да включва три снимки на столицата, направени от бъдещите журналисти; за анимационното обучение – авторска рисунка или кратка анимация; за документалистите – музикално изпълнение.

Крайният срок за изпращане на заявките е 5 март, след което организаторите се свързват с одобрените кандидати в рамките на десет дни. Филмовата ваканция започва през април месец и се провежда в София. Повече информация откриваме на страницата на NIM Animations.

Tags: , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *