Програмата с хлапета през уикенда: 5-6.02

Тази седмица ни очакват цели 25 вълнуващи образователни и творчески събития. През уикенда се състоят немалко нови работилници, някои от които продължават през следващите няколко седмици. Програмата е богата и на театрални представления, научни експерименти и литературни четения. Със сигурност малките любопитковци няма да останат разочаровани.

Събота5.02.2022

10:00 – Бебеносещ базар

Бебеносещият базар до Халите е предназначен за родителите на най-малките. Там откриваме специални дрехи и аксесоари, с които можем да носим бебоците сгушени на топло навсякъде с нас. Артикулите са произведени с любов от Hugs – A kiss away – български бранд, специализаран в изработването на поларени суитшърти за бебеносене и бебешки аксесоари.

Базарът продължава през целия уикенд от 10:00 до 19:00.

10:00 – Кулинарна работилничка

Учебен център Kiwi Kids кани малчуганите на интересна кулинарна работилница. Тази събота приготвяме вкусна и полезна рецепта: мус от тиква с чия. Заниманията са на цена 30 лева, в която са включени и всички необходими материали. Записваме се предварително на телефон 0877777089.

10:00 – Читателски клуб Най-Малките Лисичета

FOX book café ежеседмично организират интерактивни четения на книги за най-малките. Книгите са съобразени с възрастта на слушателите и се стремят да култивират любознателност в участниците, а събитията се специално пригодени да подпомагат развитието на детския мозък. Единичното посещение е на стойност 15 лева, а записването става тук с коментар под публикацията

10:30 – Рисуване на илюстрация по приказка

Art Lab Ikigai предлага на вниманието ни едно обогатяващо емоционално и образователно преживяване. Хлапетата напълно се потапят в света на приказките, като едновременно с това се учат да изразяват чувствата си и да мислят аналитично.

Слушаме вълнуващата приказка за малката Матея, след което децата дискутират впечатленията си и поуката от историята. Накрая синтезират наученото и преживяното чрез езика на изобразителното изкуство. Събитието е подходящо за деца от 4 до 10 години, а цената за записване е 40 лева. Заявяваме желанието си за участие на телефон 0988845743.

11:00 – Четене за пораснали лисичета

От 11:00 пък на литературнен клуб могат да заповядат хлапетата между 3 и 6 години. Записваме се с коментар под публикацията тук.

11:00 – Детска работилница Хомо техникус

В рамките на изложбата си Хомо техникус в галерия Синтезис Цветелина Димитрова организира забавна работилница за деца между 8 и 12 години. Докато разглеждат работите ѝ, хлапетата ще научат какво е Хомо техникус и от какви части е съставен. С помощта на асоциации те ще открият интересни факти за устройството на компютъра и ще разберат какво е общото между него и човешките органи. Занятието е с продължителност 40 минути с най-много 10 участници и предварително записване на info@homotechnicus.net.

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на City Mark Art Center ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 – Технически умения за рисуване за деца: линейна перспектива

Хлапетата се превръщат в истински професионалисти в изкуството с този курс на COSMOS Coworking Camp. С помощта на опитни педагози малките художници овладяват линейната перспектива, учейки се от великите Филипо Брунелески и Ван Гог. След като усвоят теорията, е време да приложат знанията в рисунка.

Занятията са подходящи за деца от 7 до 13 години. Записваме се тук, а за повече информация звъним на телефон 0885615754.

11:00 – Детско шоколадово ателие

Кое дете не обича шоколад? В работилницата на Chicolatti не просто похапваме вкусотии, но и сами сътворяваме страхотни шоколадови лакомства. Малките готвачи се превръщат в майстор-сладкари, докато изработват шоколадови чаши, декорират сърчица и топят ягоди в шоколад, а всичко неизядено прибират у дома.

11:00 – Мюзикъл за деца Зайченцето бяло

Музикалният спектакъл на Румен Бояджиев-син и Венелин Методиев е вдъхновен от едноименната детска песничка, която забавлява поколения наред. Историята за изгубеното зайче и самоотвержената светулка учи зрителите на това колко е важно да си помагаме в беда. Представлението се провежда в Национален музикален театър Ст. Македонски, а билетите ни чакат тук.

11:00 – Театър за деца Приключенията на Лукчо

Постановка по Джани Родари се играе пък в театър Възраждане, а главните герои са зеленчуци и плодове. Любимата на няколко поколения повест оживява на сцената и малки и големи с вълнение съпреживяват приключенията на Лукчо и приятелите му. Билети купуваме тук.

11:00 – Куклен театър Момче и вятър

Момче и вятър оборва популярното твърдение, че да си вятърничав е нещо лошо. Главният герой пренебрегва благоразумните съвети на възрастните и се впуска в приключение с природните стихии. Представлението е базирано както по добре познатия приказен сюжет, така и върху други фолклорни елементи. Гледаме го в Столичен Куклен Театър (салон Гурко) с билети, купени от тук.

11:00 – Куклен театър Хитър Петър

Тази събота в Столичен Куклен Театър (салон Янко Сакъзов) се срещаме с остроумния бедняк Хитър Петър, любим на малки и големи от българския фолклор. Нашият герой надхитрява алчни, високомерни и завистливи персонажи, за да възтържествува справедливостта. Купуваме билетите си тук.

14:00 – Анимационна работилница

Всички обичаме анимацията, но малките кинаджии надали са вярвали, че ще имат възможност сами да се превърнат в аниматори и дори да създадат собствен филм. Анимационната работилница на NIM kids animation предизвиква въображението ни и заедно раздвижваме хартиени изрезки, а финалният резултат може да участва в детската Киномания тази есен. Събитието се провежда в Израелския център на ул. Св. Св. Кирил и Методий 2. Бързаме да се запишем на nim.animations.school@gmail.com или на телефон 0899999190, тъй като местата са ограничени. Таксата за участие е 30 лева, а всички материали са включени в цената.

16:30 – Куклен театър Момче и вятър

18:30 – Куклен театър Вирусът с коронката

Феи, детективи, вируси и микроорганизми се събират на една сцена в този забавен и поучителен спектакъл на Театър Ведна.

Мария е смалена до размерите на мравчица, наказана от добрата фея за лошото си отношение към животните. Приятелят ѝ Мартин тръгва да я търси, като по време на приключенията си двамата преоткриват миниатюрния свят на микробите и се срещат със злия Вирус с коронката. Микроскопичният злодей е по-силен, отколкото нашите герои предполагат, и заплашва да завладее целия свят. Само Мартин и Мария могат да го спрат.

Надникваме през микроскопа в Зала Елит на Дом на културата Красно село, а билети намираме на касата.

Неделя – 6.02.2022

11:00 – Куклен театър Красавицата и звяра

Тази постановка на Столичен Куклен Театър е най-вече за красотата отвъд външността. Всички знаем историята: красивата и умна Бел попада в замъка на страшен Звяр. Без да подозира, че той всъщност е омагьосан принц, тя открива истинската любов. Купуваме билети за тази поетична романтична история тук.

1:00 – Куклен театър Тигърчето Спас и работилница за изработване на меки кукли

Тази неделя в Grand Hotel Sofia се запознаваме с тигърчето Спас в забавно куклено представление. Събитието се състои на втория етаж на хотела, в зала София.

Гледаме постановката с билет от 15 лева, а на входа получаваме топла напитка за нас и сок и лакомство за децата. Резервираме своето място на телефон 02 811 0 830. След театъра от 12:00 се провежда работилница за изработване на меки кукли. Таксата за участие е 10 лева и се плаща на място.

11:00 – Музикална работилничка с Бени

Каква магична техника на дишане използват истинските певци? Как се композират авторски мелодии?

Докато ние тичаме по задачи или отдъхваме с приятели, малките музиканти усвояват тънкостите на занаята под надзора на опитен вокален педагог в My Music Center. Развихряйки въображението си, те научават повече за различните изпълнители, сценичното поведение и ритъма. Занятията се провеждат на две групи – за деца от 3 до 6 години и от 7 до 10. Билетът за участие на стойност 35 лева включва два часа образователни музикални игри, вода или сок и сезонен плод. Записваме се тук.

11:00 – Куклен театър Хитър петър

11:00 и 12:30 – Театър за деца Ян Бибиян и Дяволчето Фют

Представлението на Театър Възраждане ни припомня епизоди от обичания детски роман на Елин Пелин Ян Бибиян. Заено с храбрия герой и пакостливото дяволче Фют хлапетата се впускат във весело приключение през вълшебното царство на Великия магьосник Мирилайлай. Ако 11:00 ни е твърде рано, имаме и втори шанс да гледаме пиесата в 12:30. Билети купуваме тук.

12:30 – Ловци на метеорити

Метеоритите не са просто прелитащи скали в космическото пространство. Всъщност много от тях са намерили дом на Земята, където можем да ги открием и изследваме.

По време на събитието на TechnoMagicLand малчуганите имат възможност да се докоснат до истински метеорити от Космоса и да се научат как да ги различават от обикновените скали. Билети намираме тук.

12:30 – Пътешествие в дълбокия Космос

Ако пък метеоритите вълнуват малките астронавти повече, когато летят в Космоса, TechnoMagicLand ни кани на още едно астрономическо пътешествие. Изучаваме разликата между мъглявини, звездни купове и галактики, учим се как да ги откриваме на нощния небосвод, как са създадени и какво съдържат…

Не е необходимо предварително записване за събитието.

15:00 – Рисуване за изследователи

Разностранните творчески натури, които с желание рисуват, анимират и развиват таланта и въображението си, имат възможност да се присъединят към курса на Къщата на София. Занятията започват тази неделя и продължават цели 3 месеца. В течение на обучението децата разработват различни проекти – от рисунки до цели комикси и филми – и се учат да работят в както в екип, така и самостоятелно.

Курсът е подходящ за деца между 8 и 12 години. Записваме се тук.

18:30 – Куклен театър Зимен сън

Докосваме се до красотата на зимата чрез звуци, кукли, светлини и сенки. Потъваме в зимната приказка на Театър Сириус в зала Елит на Дом на културата Красно село, а билети купуваме на касата.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *