Програмата с хлапета през уикенда: 19-20.02

Какво ни чака този уикенд? Разбира се, че множество интересни и образователни събития, театрални постановки, музика и забавление. Предстои ни литературно четене, представяне на детска книжка, интригуващ научен експеримент с подръчни материали и занимателни уроци по рисуване. Какво още ли? Четем надолу и избираме от близо 20 събития.

Събота – 19.02.2022

10:00 – Читателски клуб Най-Малките Лисичета

FOX book café ежеседмично организират интерактивни четения на книги за най-малките. Книгите са съобразени с възрастта на слушателите и се стремят да култивират любознателност в участниците, а събитията се специално пригодени да подпомагат развитието на детския мозък. Единичното посещение е на стойност 15 лева, а записването става тук с коментар под публикацията.

10:00 – Кулинарна работилничка

И тази седмица учебен център Kiwi Kids кани малчуганите на кулинарната си работилничка. Този път приготвяме терин от авокадо – перфектната разядка за следващия ни брънч. Заниманията са на цена 30 лева, в която са включени и всички необходими материали. Записваме се предварително на телефон 0877777089.

11:00 – Четене за пораснали лисичета

От 11:00 пък на литературнен клуб могат да заповядат хлапетата между 3 и 6 години. Записваме се с коментар под публикацията тук.

11:00 – Куклен театър Хитрата Лисанка

Представлението на Театър Арте Вива събира на едно място няколко български народни приказки с общ герой – хитрата Кума Лиса. Докато пътешества от приказка в приказка, Лисанка се забърква в какви ли не перипетии, от които се измъква, благодарение на острия си ум и непрестанния си стремеж към безгрижно мързелуване.

„Който хитрува, трябва да си пази опашката“. Дали Лисанка успява да опази своята, ще разберем тази събота в City Mark Art Center.

11:00 – Детски мюзикъл Ян Бибиян

Мюзикълът от Димитър Вълчев ни припомня епизоди от едноименния детски роман на Елин Пелин. Заедно с палавия герой и пакостливото дяволче Фют хлапетата се спускат във подземното царство на Великия магьосник Мирилайлай. Дали Ян Бибиян ще успее да се върне обратно на Горната земя? Ще разберем, ако си вземем билети.

11:00 – Представяне на детската книжка Миюки, време е за сън

Книжката на френската писателка Роксан Мари Галиез разказва историята на малката Миюки, на която хич не ѝ се спи. Когато дойде време за сън, въображението на момиченцето се развихря и то се сеща за куп неотложни задачи, коя от коя по-чудна: да полее зеленчуковата градина, да посрещне кралицата на водните кончета и какво ли още не. Дядо ѝ търпеливо я следва в приключенията ѝ и от време на време ѝ напомня, че е време да си ляга.

Миюки, време е за сън е красива история, която учи малчуганите за неразрушимите връзки в семейството, природата, любовта, изкуството на търпението и ритуалите преди сън. Текстът е придружен с прекрасни илюстрации от Сенг Сун Ратанаван. Традиционните японски мотиви и пастелни цветове ни примамват в НБУ в ЦЕНТЪРа, където можем лично да разлистим книгата.

11:00 – Технически умения за рисуване за деца: теория на цветовете

Хлапетата се превръщат в истински професионалисти в изкуството с този курс на COSMOS Coworking Camp. С помощта на опитни педагози малките художници овладяват цветовата теория и цветните хармонии. След като усвоят материята, е време да приложат знанията в рисунка.

Занятията са подходящи за деца от 7 до 13 години. Записваме се тук, а за повече информация звъним на телефон 0885615754. Уроците са на цена 20 лева.

14:00 – История на изкуството за деца

Ако тази работилница е отприщила творческата енергия на малчуганите, оставаме за още едно интересно обучение в COSMOS Coworking Camp. Връщаме се в Ренесанса, където се запознаваме с прословутия Сандро Ботичели. Разглеждаме митологичните сюжети в картините му, след което вдъхновени сътворяваме свое произведение. Ателието е подходящо за деца между 6 и 8 години. Записваме се тук.

11:00 и 16:30 – Куклен театър Трите прасенца

Столичен Куклен Театър (салон Янко Сакъзов) ни припомня приказката за трите прасенца и големия лош вълк. Техните къщички от слама, дърво и тухли са крехки на фона най-здравата стряха – задружността и приятелството. Представлението е режисирано от Венелин Кьосев с великолепна музика от Хайгашот Агасян. Билетите са тук.

18:30 – Театър за деца Голямото пътешествие на малкото крокодилче

Театър Сириус пристига на сцената на Общински културен институт Дом на културата Красно село, за да ни въвлече в щуро приключение. Постановката разказва за неутолимата детска жажда за нови знания, пътешествия, откривателства и приятелства. Билетите ни чакат на касата.

Неделя – 20.02.2022

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на City Mark Art Center ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 – Куклен театър Хитрата лисанка и арт работилница за изработване на меки кукли

Имаме втори шанс да гледаме забавното представление по народни мотиви от Симона Нанова.

Гледаме постановката с билет от 15 лева, а на входа получаваме топла напитка за нас и сок и лакомство за децата. Резервираме своето място на телефон 02 811 0 830 или си запазваме билет тук.

След театъра от 12:00 се провежда работилница за изработване на меки кукли. Таксата за участие е 10 лева и се плаща на място.

11:00 – Детски мюзикъл Котаракът Шарл

Знаехте ли, че Котаракът в чизми си имал име? Тази неделя в Държавен Музикален и Балетен Център – София научаваме, че мустакатият хитрец се казва Шарл. Музикалното представление на Жул Леви по приказката на Шарл Перо ни повежда по пътя на Шарл и неговия беден господар Жан към богатство и слава. Билетите откриваме тук.

15:30 – Експерименти с цветни течности

Екипът на TechnoMagicLand ни издават тайните на химията с интересни цветни експерименти. Смесваме течности, повечето от които можем да намерим у дома, и постигаме вълнуващи резултати. Овладяваме магията на науката и засищаме бурното детско любопитство.

16:00 – Детски мюзикъл Денят на прошката

В навечерието на Заговезни доброто и злото се сблъскват, но борбата между тях е по-различна, отколкото си представяме. Детска вокално-театрална формация Таласъмче ни доказва, че злото всъщност е непроявено добро с една приказка за две семейства, празнуващи Деня на прошката. Билетите ни очакват на страницата на Софийска опера и балет.

11:00 и 12:30 – Театър за деца Червената шапчица

Тази неделя безсмъртната приказка на Шарл Перо оживява в Театър 199 Валентин Стойчев. Донка Аврамова – Бочева влиза в ролята на наивната Червена Шапчица, тръгнала през гората към къщичката на баба си. Въпреки че среща лошия Вълк, няма нищо страшно – доброто, както знаем, винаги побеждава. Билети за представлението в 11:00 и 12:30 купуваме тук.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *