Програмата с хлапета през уикенда: 22-23.01

Навън е същинска зимна приказка. Когато се изморите от боя със снежни топки и правенето на снежни човеци, усещате, че е време да се стоплите. Сваляме мокрите ръкавици и се насочваме към театъра, ателието или обучителния център, където малчуганите обогатяват знанията си в различни области на науката и културата. Пеем, четем и майсторим през целия уикенд!

Събота – 22.01.2022

11:00 – Куклен театър Пътешествието на шестте пингвинчета

Адаптацията по приказката на Борис Априлов Шестте пингвинчета прави своята премиера в Ателие 313. Малките пингвинчета потеглят в търсене на свирепата бяла мечка, тъй като се съмняват в нейното съществуване. Какви приключения ще им поднесе снежната пустош? За да разберем, си взимаме билети от тук.

11:00 и 16:30 – Куклен театър Трите прасенца

Столичен Куклен Театър ни припомня приказката за трите прасенца и големия лош вълк. Техните къщички от слама, дърво и тухли са крехки на фона най-здравата стряха – задружността и приятелството. Представлението е режисирано от Венелин Кьосев с великолепна музика от Хайгашот Агасян. Билетите са тук.

11:00 – Куклен театър Мишлето

Музиката на Димо от P.I.F. е много по-силна от думите в четирите миниатюри за приключениенията на едно Мишле. Нашият герой се учи да споделя, да бъде себе си, да помага и да цени приятелите си. Представлението се състои в Joy Station, а билетите ни чакат тук.

11:00 – Четене за пораснали лисичета от 3 до 6 години

FOX book café ежеседмично организират интерактивни четения на книги за най-малките и по-порасналите. Книгите са съобразени с възрастта на слушателите и се стремят да култивират любознателност в участниците, а събитията се специално пригодени да подпомагат развитието на детския мозък. Единичното посещение е на стойност 15 лева, а записването става тук с коментар под публикацията.

11:00 – Шарената книжка – класически концерт за деца

Камерен ансамбъл Силуети ни кани на едно специално музикално изживяване за най-малките. Взимаме хлапетата и тази събота в център за изкуства Сити Марк се наслаждаваме на произведения на Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, както и на български композитори като Любомир Пипков и Панчо Владигеров.

Мелодиите се преплитат с приказки и игри, които грабват вниманието на децата и възпитават у тях интерес към класическата музика. Концертът започва от 11:00 на 22 януари, а билетите ни чакат тук.

12:30 – Експерименти с цветни течности

Екипът на TechnoMagicLand ни издават тайните на химията с интересни цветни експерименти. Смесваме течности, повечето от които можем да намерим у дома, и постигаме вълнуващи резултати. Овладяваме магията на науката и засищаме бурното детско любопитство.

14:00 и 16:00 – Рисуване върху дърво

Креативна рисувателна работилничка ШиШарка дава свобода на всяко дете само да избере сюжета на бъдещия си шедьовър. Опитните педагози са винаги готови да помогнат и да дадат полезен съвет за усвояването на тънкостите на изкуството. Цената за единично посещение е 20 лева, а за 4 посещения си купуваме карта за 70 лева. Записваме се предварително тук.

15:00 – Арт работилтица за деца: рисуване на тениска или торбичка

А какво ще кажете за рисуване на нещо, което после можете да носите или дори да облечете? Хлапетата рисуват своите произведения върху платнени торби и тениски във Flo Art Center. Чантите са на цена 25 лева, а тениските струват 27, като всички материали за рисуване са включени. Запазваме си място по телефона, посочен в страницата на събитието.

16:00 – ДНК: Експериментаторите

В Споделено пространство – детска занималня и танцова академия се чувстваме като в истинска лаборатория. Там хлапетата научават как водата преминава през целия ствол на дърветата, рисуват със специални боички по повърхността на чаша мляко, а за финал майсторят желирани червеи, направени от екстракт от водорасли. Забавляваме се с веселите образователни експерименти цял час и половина. Входът е 28 лева, като преди това се записваме на телефоните, посочени тук.

18:30 – Куклен театър Магьосницата от килера

Театър Карлсон представя Магьосницата от килера в зала Елит на Общински културен институт Дом на културата Красно село. Спектакълът е създаден по едноименната приказка на Пиер Грипари, в която зла вещица се опитва да омагьоса родното селце на смелия Пиер. Дали героят ще успее да победи магьосницата? Ще разберем в събота, а билетите си купуваме на касата.

Неделя – 23.01.2022

10:00 – Четене за най-малките с Fox book cafe

Неделната читалня пък е посветена на най-малките. Насочваме се към Споделено пространство – детска занималня и танцова академия, а повече информация относно записването научаваме, след като се свържем с организаторите на имейл info@spodelenoprostranstvo.com.

11:00 – Моцарт за деца

Партитурите на най-прочутия композитор на всички времена – Волфганг Амадеус Моцарт, ще зазвучат в изпълнение на оркестъра на Софийската филхармония в специално подготвена програма за деца в Зала България. Диригент на семейния концерт, който е част от образователната музикална серия на Фортисимо Фамилия, е Калина Василева, а солист е талантливата цигуларка Далия Чолакова. Билети от 15 лв. търсете тук.

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на Ателие 313 ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 и 13:30 – Музикална работилничка с Бени

Каква магична техника на дишане използват истинските певци? Как се композират авторски мелодии?

Докато ние тичаме по задачи или отдъхваме с приятели, малките музиканти усвояват тънкостите на занаята под надзора на опитен вокален педагог в My Music Center. Развихряйки въображението си, те научават повече за различните изпълнители, сценичното поведение и ритъма. Занятията се провеждат на две групи – за деца от 3 до 6 години и от 7 до 10. Билетът за участие на стойност 35 лева включва два часа образователни музикални игри, вода или сок и сезонен плод. Записваме се тук.

11:00 – Театър за деца Хензел и Гретел

Сцената на Младежки театър Николай Бинев се превръща в гъста гора. Докато се лутаме между дърветата и следваме пътечката от трошички, забелязваме някои нови герои, които липсват в оригиналната приказка на Братя Грим – Гарванът, добрият Елф и Джинджифиловата вещица. Разбираме какви други изненади ни чакат, ако се сдобием с билети от тук.

11:00 – Куклен театър Неродена мома

Моноспектакълът на Симона Нанова преразглежда едноименната народна приказка за храбростта, порастването, истината и любовта на сцената на Сити Марк Център за Изкуство. Малчуганите се учат на чувство за справедливост и хармония, а след представлението могат да разгледат марионетките и да се докоснат до магията на кукленото изкуство. Билетите ни чакат тук.

11:00 – Куклен театър Принцесите и Змеят

Столичен куклен театър ни забавлява тази неделя с куклената постановка на Кирякос Аргиропулос Принцесите и змеят. Може ли чудовище да спечели любовта на една принцеса? Придружаваме самотният змей в търсенето му на жена през четирите царства, където той се сблъсква с всевъзможни трудности и разочарования. Дали накрая ще срещне истинската любов? Разбираме отговора, ако си купим билет от касите на театъра или онлайн.

11:00 – Куклен театър Красавицата и звяра

Тази постановка на Столичен Куклен Театър е най-вече за красотата отвъд външността. Всички знаем историята: красивата и умна Бел попада в замъка на страшен Звяр. Без да подозира, че той всъщност е омагьосан принц, тя открива истинската любов. Купуваме билети за тази красива и романтична история тук.

18:30 – Куклен театър Игра на театър

Как се прави театър? Кои участват в него? Какво е необходимо за създаването на един спектакъл? Отговорите на тези въпроси откриваме в интроспективното представление на театър Сириус в зала Елит на Общински културен институт Дом на културата Красно село. Билети купуваме на място.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *