Програмата с хлапета през уикенда: 15-16.01

Мразовит вятър подухва навън, а ние търсим да се скрием някъде на топло. Каква по-уютна обстановка от тъмната театрална зала? Ако пък на нашите любознателни малчугани им се твори, то този уикенд се задават няколко интересни работилнички както за малките музиканти, така и за невръстните художници.

Тази седмица сме подготвили селекция от цели 20 събития, с които да уплътните почивните си дни.

Събота – 15.01.2022

10:00 – Импро курс за деца

Започва тазгодишният импро курс на театър ШиЗи Про, подходящ за деца от 7 до 12 години. В рамките на обучението хлапетата се учат на спонтанност, креативност, общителност и емпатия чрез ситуационни игри и забавни истории. Четем повече подробности на уебсайта на ШиЗи Импро Театър.

Цената е 210 лв. за 8 последователни посещения до 5-ти март включително. Записваме се тук.

10:00 – Съботна сладкарска работилничка

Детски център Kiwi Kids се превръща в сладкарски цех, докато във фурната се пекат апетитни маслени бисквити. Малките готвачи се учат да смесват продукти, да месят и да украсяват сладкишите, а накрая никой няма да остане гладен.

11:00 – Куклен театър За граховото зърно и една принцеса

Приказката на Ханс Кристиан Андерсен оживява на сцената на Столичен куклен театър (салон Янко Сакъзов 19). Може би си мислим, че добре познаваме сюжета на Принцесата и граховото зърно, но оставаме изнадани от тази креативна интерпретация. Билетите ни очакват тук.

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на Сити Марк Арт Център ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 – Куклен театър Кой има магарешки уши?

Ани, Фани, Иво и Наско обичат игрите, шегите и ваканциите. Един ден веселата банда без да иска обаче пука любимия балон на Наско, който пък се увлича в опити за отмъщение. Представлението на Кирякос Аргиропулос учи малчуганите да прощават и да си помагат, показвайки им истинската стойност на добрината и приятелството.

Гледаме Кой има магарешки уши? в Столичен Куклен Театър с билети, купени от тук.

11:00 – Куклен театър Хитрата Лисанка

Представлението в Ателие 313 събира на едно място няколко български народни приказки с общ герой – хитрата Кума Лиса. Докато пътешества от приказка в приказка, Лисанка се забърква в какви ли не перипетии, от които се измъква, благодарение на острия си ум и непрестанния си стремеж към безгрижно мързелуване.

„Който хитрува, трябва да си пази опашката“. Дали Лисанка успява да опази своята, ще разберем тази събота, но първо трябва да се сдобием с билет тук.

11:00 – Куклен театър Снежната кралица

Сити Марк Арт Център е домакин на куклено представление по мотиви от една от най-известните приказки на Ханс Кристиан Андерсен. Постановката на Румен Рачев и Боряна Георгиева с участието на студенти от специалността Актьорство за куклен театър в НАТФИЗ разказва неостаряващата притча за моралните стойности в един човешки живот, поставен в рамките на вечността. Очакват ни 80 минути театрално зрелище с хумор, въображение и прекрасна музика. Билетите са тук и на касата на Сити Марк Арт Център.

11:45 – Енканто в Kino Arena Deluxe

В шейсетата пълнометражна анимация с логото на Disney няма нито една принцеса или отявлен злодей, но пък е пълно с красиви гледки, магия, латино ритми и онези уж невинни, но отлично прицелени смешки, заради които възрастните купуват билета си за придружител с удоволствие. Настаняваме се на удобните седалки на кино Arena Deluxe в мол България и споделяме голяма кофа пуканки с хлапетата, докато се удивяваме от изкусната анимация и интересната история на този скорошен носител на Златен глобус.

14:00 – Журналистика за деца

Как се снима репортаж, как се пише сценарий и как се сглобява видео? Позволете на хлапетата да опознаят професиите в телевизията всяка събота между 14:00 и 15:30 в Културен дом Средец с часовете по журналистика, операторство и видеообработка на NIM TV. Децата ще участват в предавания, рубрики, влогове и реклами, създадени по теми, които ги вълнуват, ще се срещат с истински журналисти и ще посещават популярни медии. Записванията стават на 0899 99 91 90, а програмата е приспособена и за онлайн обучение. Повече информация откриваме тук.

16:30 – Куклен театър Кой има магарешки уши?

18:30 – Куклен театър Сапунен свят

Общински културен институт Дом на културата Красно село ни кани на забавен образователен спектакъл, който с музика и песни учи малчуганите как да се предпазват от болестите. Билети купуваме тук.

Неделя – 16.01.2022

10:30 – Рисуване с пръсти за деца от 1 до 3 г.

Малките ръчички, все още неспособни на хванат молива добре, се развихрят в изкуството на рисуването с пръсти. По този децата развиват фината си моторика, координацията си и способността си да разпознават цветовете. Изразявайки емоциите си чрез картини, те обогатяват въображението си и откриват нови начини на общуване.

Участието в работилничката на Flo Art Center струва 17 лева, платени по банков път, а всички необходими материали са включени. Тъй като местата са ограничени, добре е да се запишем предварително на телефон 0896 863 636 или чрез заявка на страницата на събитието във Фейсбук.

11:00 – Куклен театър Момче и вятър

Момче и вятър оборва популярното твърдение, че да си вятърничав е нещо лошо. Главният герой пренебрегва благоразумните съвети на възрастните и се впуска в приключение с природните стихии. Представлението е базирано както по добре познатия приказен сюжет, така и върху други фолклорни елементи. Гледаме го в Столичен Куклен Театър (салон Янко Сакъзов 19) с билети, купени от тук.

11:00 – Куклен театър Храбрият шивач и работилница за изработване на меки кукли

Тази неделя в Grand Hotel Sofia си припомняме класическата приказка, в която Храбрият шивач поваля 7 мухи с един удар и с хитрост се преборва с всички врагове на кралството. Представлението се състои на втория етаж на хотела, в зала София.

Гледаме постановката с билет от 15 лева, а на входа получаваме топла напитка за нас и сок и лакомство за децата. Резервираме своето място на телефон 02 811 0 830. След театъра от 12:00 се провежда работилница за изработване на меки кукли. Таксата за участие е 10 лева и се плаща на място.

11:00 – Куклен театър Боризмейко

Базираната върху едноименната народна приказка постановка разказва историята на Славейко и възлюбената му Лула. Ден преди сватбата им зъл змей открадва девойката. Славейко трябва да прояви невиждана смелост и хирост, за да преодолее препятствията, които го делят от любовта. Ще успее ли да победи змея?

Столичен Куклен Театър ни очаква на улица Ген. Йосиф В. Гурко 14, а билети откриваме тук.

11:00 – Куклен театър Хитрата Лисанка

Този ден представлението се играе в център за изкуства Сити Марк. Билетите са тук.

11:00 и 13:30 – Музикална работилничка с Бени

Каква магична техника на дишане използват истинските певци? Как се композират авторски мелодии?

Докато ние тичаме по задачи или отдъхваме с приятели, малките музиканти усвояват тънкостите на занаята под надзора на опитен вокален педагог в My Music Center. Развихряйки въображението си, те научават повече за различните изпълнители, сценичното поведение и ритъма. Занятията се провеждат на две групи – за деца от 3 до 6 години и от 7 до 10. Билетът за участие на стойност 35 лева включва два часа образователни музикални игри, вода или сок и сезонен плод. Записваме се тук.

11:30 – Куклен театър Фабрика за приказки

Планираме един вълнуващ ден в лунапарк Боби и Кели – Патиланци, возим се на атракционите, гледаме театър и похапваме. Входът за парка е 28 лева, при което представлението е безплатно, а ако желаем да се насладим единствено на спектакъла, билетите се купуват на място на цена 5 лева. Този уикенд гледаме Фабрика за приказки – моноспектакъл на Юлия Коларова.

11:45 – Енканто в Kino Arena Deluxe

18:30 – Куклен театър Куклен цирк

Завършваме изпълнения с емоции уикенд в  Общински културен институт Дом на културата Красно село със смешната клоунска пародия Куклен цирк. Очакват ни циркови номера и забавни кукли, а билети намираме на касата или на сайта на института.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *