Програмата с хлапета през уикенда: 6-7.11

Този уикенд събитията са много, а времето – чудесно. Въпреки изобилието от зимни постановки и книги, Коледа все още изглежда далеч, особено докато гледаме куклен театър на открито или се наслаждаваме на следобедното слънце.

В тазседмичната ни селекция сме ви подготвили книжни, театрални и музикални събития, които да отключат творческия дух на вас и вашите хлапета.

Събота – 7.11.2021

10:00 – Читателски клуб Най-Малките Лисичета

FOX book café ежеседмично организират интерактивни четения на книги за най-малките. Книгите са съобразени с възрастта на слушателите и се стремят да култивират любознателност в участниците, а събитията се специално пригодени да подпомагат развитието на детския мозък. Единичното посещение е на стойност 15 лева, а записването става тук с коментар под публикацията.

11:00 – Куклен театър Хитрата Лисанка

Представлението на център за изкуства Сити Марк събира на едно място няколко български народни приказки с общ герой – хитрата Кума Лиса. Докато пътешества от приказка в приказка, Лисанка се забърква в какви ли не перипетии, от които се измъква, благодарение на острия си ум и непрестанния си стремеж към безгрижно мързелуване.

„Който хитрува, трябва да си пази опашката“. Дали Лисанка успява да опази своята, ще разберем тази събота, но първо трябва да се сдобием с билет тук.

11:00 – Театър за деца Капитане, капитане!

Тази събота в клуб Joy Station преминаваме през изпитанията на седемте морета, за да се превърнем в храбри капитани. Благодарение на Държавен Куклен Театър Бургас усещаме морския бриз в косите си и вкуса на солта във въздуха, докато корабът ни пори вълните на въображението. Билетите ни чакат тук.

11:00 – Театър за деца Червената шапчица

Всички добре познаваме приказката на Шарл Перо Червената шапчица, но тази неделя героите ѝ оживяват на сцената на Театър Възраждане с драматизацията на Кева Апостолова и под режисурата на Георги Георгиев. Представлението се играе два пъти, веднъж в 11:00 и отново в 12:30, а билети намираме тук.

11:00 – Театър за деца Чудеса от прежда

Театър Пътешественик представя една чудна приказка, изплетена от прежда. Следваме нишката на сюжета и попадаме в далечно кралство, където любопитната принцеса се озовава заключена сама на тавана. Дали ще устои на изкушението да се разрови сред опасните предмети, скрити там?

Представлението се играе в Театър Ателие 313 а с билети се сдобиваме тук.

11:30 – Театър за деца и родители Светулки

Постановката на Театър 199 Валентин Стойчев, номинирана за награда Икар за най-добър куклен спектакъл през 2018 година, е подходяща както за деца, така и за възрастни. Четирима добри приятели си припомнят детските си години и неусетно самите те започват да се превръщат в деца – точно както преди започват да се надлъгват, надхитряват и забавляват. Постепено светът около тях също се променя и всичко става възможно. Билети за това магическо изживяване купуваме в мрежата на Eventim.

11:30 – Рисуване за деца и брънч за родители

Grand Hotel Millennium Sofia ни приветства на едно забавно семейно преживяване. Докато децата рисуват под ръководството на опитен педагог и художник, ние отдъхваме в уютна обстановка, похапвайки вкусен брънч. Цената за родител с едно дете е 99 лева, като включва всички необходими материали за рисуване и куверт в Ozone Skybar&Lounge. Записваме се на телефон +359 887203530

12:30 – Куклен театър на открито Трите Прасенца

Ако сме в настроение за хапване и пийване, се отбиваме на Женския пазар, където театрална формация Мариета и Марионета ни е подготвила куклено представление на открито. Докато хлапетата се отдават на куклено веселие, ние се наслаждаваме на топла напитка или пък на чаша вино. Входът за Weekeнд Пazar е 2 лева на човек, а преживяването не е за изпускане.

Неделя – 7.11.2021

11:00 – Карнавал на животните

Фортисимо Фамилия очаква любителите на класическата музика в зала България, където точно в 11:00 започва приказният Карнавал на животните. Идеята за „голямата зоологическа фантазия” се ражда, когато младият Сен-Санс обещава на своите студенти шеговита творба. Тя обаче става реалност едва през февруари 1886, когато вече прочутият композитор се уединява в австрийско селце и за няколко дни написва партитурата ѝ. Тук я гледаме срещу билет от eventim.bg.

11:00 – Театър за деца Хензел и Гретел

Сцената на Младежки театър Николай Бинев се превръща в гъста гора. Докато се лутаме между дърветата и следваме пътечката от трошички, забелязваме някои нови герои, които липсват в оригиналната приказка на Братя Грим – Гарванът, добрият Елф и Джинджифиловата вещица. Разбираме какви други изненади ни чакат, ако се сдобием с билети от тук.

11:00 – Театър за деца Ян Бибиян и Дяволчето Фют

Представлението на Театър Възраждане ни припомня епизоди от обичания детски роман на Елин Пелин Ян Бибиян. Заено с храбрия герой и пакостливото дяволче Фют хлапетата се впускат във весело приключение през вълшебното царство на Великия магьосник Мирилайлай. Ако 11:00 ни е твърде рано, имаме и втори шанс да гледаме пиесата в 12:30. Билети купуваме тук.

11:00 – Театър за деца Капитане, капитане!

Този път събитието се провежда в Grand Hotel Sofia и е последвано от работилница за меки кукли. Билетите за събитието се купуват на място.

11:00 – Куклен театър Слънчев лъч

Мишокът Тоби и балерината Мая живеят на тавана, откъснати от света. Двамата заедно се преборват със самотата и страховете си с помощта на истинското приятелство. Постановката на Театър ДА учи децата, че дори ако се чувстваме, сякаш светът ни е обърнал гръб, можем да открием изход, когато сме задружни.

Кукленото представление използва езика на музиката и танца като външен израз на емоциите на героите. Билетите ни чакат тук, а събитието се провежда в Театър Ателие 313.

11:00 – Представяне на книгата Забравената Коледа или една истинска история, която може и да не се е случила

Новата детска книга на Стефан Стоянов е чудесен коледен подарък за малките читатели, които обичат смешни истории и забавни илюстрации. Срещаме се с автора в бистро Залива и слушане откъси, прочетени от него и Мартин Паунов.

Пренасяме се в малко шведско градче на има Брьоклинген, където Коледата отдавна е забравена. Главният герой е малкият Йохан, който винаги закъснява за училище и обича да се рови сред старите предмети, оставени на тавана. Един ден момчето случайно попада на странен артефакт от миналото, който ще възроди коледната магия…

11:30 – Театър за деца Малката кибритопродавачка

Зимата вече чука на вратата, а ние търсим да се стоплим в Театър 199 Валентин Стойчев с една много позната история. Обичаната приказка на Андерсен отново ни усмихва и просълзява, напомняйки ни за стойността на надеждата, и заедно с последната клечка кибрит в душите ни припламва пламъче на доброта и съпричастност. Билети намираме на касата на театъра и в мрежата на Eventim.

19:30 – Детски мюзикъл Алиса в огледалния свят

Преминаваме през огледалото и се потапяме в магията на една от най-обичаните детски истории на всички времена. Малките пеещи актьори от Бон-Бон Мюзик скитат по шахматната дъска, в която тази неделя се превръща клуб Joy Station. Под съпровода на струнен квартет ClassicArt String и вокалното майсторство на младите таланти приключенията от едноименната книга на Луис Карол оживяват на сцената. Наслаждаваме се на брилянтните изпълнения и прецизната хореография заедно с нашите Алиси и Алисовци с билети, закупени от тук.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *