Програмата с хлапета през уикенда: 27-28.11

Тази седмица във въздуха витае аромата на скреж и дим, но ние отказваме да загубим доброто си настроение и се насочваме към театралните зали и творческите ателиета. Печем коледни бисквитки, създаваме акрилни шедьоври и гледаме куклен театър заедно с нашите креативни малчугани.

Събота – 27.11.2021

11:00 – Театър за деца Карлсон, който живее на покрива

Стартираме уикенда с театрална интерпретация на обичаната книга на Астрид Линдгрен Карлсон, който живее на покрива. Тази събота в клуб Joy Station се смеем на забавните приключения на Карлсон и Дребосъчето заедно с нашите малчугани. Билетите ни чакат тук.

11:00 – Коледно ателие за деца Моите коледни сладки

Събуждаме коледната магия с едно вкусно ателие за меденки. Още на входа на Chicolatti сме посрещнати с чаша топло какао и коледна диадема, след което месим, точим, изрязваме и печем нашите сладки произведения. Когато бисквитките са готови, ги украсяваме с пъстри цветове и отнасяме у дома цяла кутия, с която да почерпим близките си. Участието в работилничката е на цена 65 лева и се записваме на телефон 0889235743.

11:00 – Куклен спектакъл Боризмейко

Базираната върху едноименната народна приказка постановка разказва историята на Славейко и възлюбената му Лула. Ден преди сватбата им зъл змей открадва девойката. Славейко трябва да прояви невиждана смелост и хирост, за да преодолее препятствията, които го делят от любовта. Ще успее ли да победи змея?

Столичен Куклен Театър ни очаква на улица Ген. Йосиф В. Гурко 14, а билети откриваме на касата.

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на Сити Марк Център за Изкуство ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 и 12:30 – Театър за деца Макс и Мориц

Комичните дяволити Макс и Мориц пристигат на сцената на Театър Възраждане. Техните белѝ обаче оставят и поука – всичко трябва да се прави с мярка, особено пък пакостите. Бързаме да си вземем билети тук, тъй като местата са ограничени, а ако не смогнем за 11:00, постановката се играе и в 12:30.

11:30 – Рисуване за деца и брънч за родители

Grand Hotel Millennium Sofia ни приветства на едно забавно семейно преживяване. Докато децата рисуват под ръководството на опитен педагог и художник, ние отдъхваме в уютна обстановка, похапвайки вкусен брънч. Цената за родител с едно дете е 99 лева, като включва всички необходими материали за рисуване и куверт в Ozone Skybar&Lounge. Записваме се на телефон +359 887203530

14:00 – Журналистика за деца

Как се снима репортаж, как се пише сценарий и как се сглобява видео? Позволете на хлапетата да опознаят професиите в телевизията всяка събота между 14:00 и 15:30 в Културен дом Средец с часовете по журналистика, операторство и видеообработка на NIM TV. Децата ще участват в предавания, рубрики, влогове и реклами, създадени по теми, които ги вълнуват, ще се срещат с истински журналисти и ще посещават популярни медии. Записванията стават на 0899 99 91 90, а програмата е приспособена и за онлайн обучение. Повече информация откриваме тук.

16:00 – Рисуване с акрил

Малките художници овладяват тънкостите на акрилната живопис в ателие Flo Art Center. Цената на работилницата е 25 лева, като в нея са включени всички необходими материали, както и чаша вкусен сок. Заявяваме участието си на телефон 0896 863 636.

16:00 – Мюзикъл за деца Последното желание

Тази поучителна музикална постановка е вдъхновена от баснята на Жан дьо Лафонтен Щурец и мравка. Мюзикълът пречупва познатата история през призмата на съвремието и се фокусира върху темите за справедливостта, амбицията, правото на избор и приемането на другия. За доброто ни настроение се грижат малките таланти от Детска Вокално-театрална формация Таласъмче, а билети купуваме тук

Неделя – 28.11.2021

11:00 – Куклен театър Хитрата лисанка и арт работилница за изработване на меки кукли

Представлението събира на едно място няколко български народни приказки с общ герой – хитрата Кума Лиса. Докато пътешества от приказка в приказка, Лисанка се забърква в какви ли не перипетии, от които се измъква, благодарение на острия си ум и непрестанния си стремеж към безгрижно мързелуване.

„Който хитрува, трябва да си пази опашката“. Дали Лисанка успява да опази своята?

Гледаме постановката с билет от 15 лева, а на входа получаваме топла напитка за нас и сок и лакомство за децата. Резервираме своето място на телефон 02 811 0 830.

След театъра от 12:00 се провежда работилница за изработване на меки кукли. Таксата за участие е 10 лева и се плаща на място.

11:00 – Куклен театър Ламята от улица Войтешка

Ателие 313 ни представя детски спектакъл на Добромила Димитрова от специалност Режисура за куклен театър в НАТФИЗ Кръстьо Сарафов. Представлението е подходящо за деца над 7 години, а с билети се сдобиваме тук.

11:30 – Театър за деца Фабрика за приказки

Планираме един вълнуващ ден в лунапарк Боби и Кели – Патиланци, возим се на атракционите, гледаме театър и похапваме. Входът за парка е 28 лева, при което представлението е безплатно, а ако желаем да се насладим единствено на спектакъла, билетите се купуват на място на цена 5 лева. Този уикенд гледаме Фабрика за приказки – моноспектакъл на Юлия Коларова.

11:00 – Куклен спектакъл Боризмейко

11:00 и 12:30 – Куклен театър Въздушната принцеса

Заради прокобата на зла вещица кралската дъщеря е обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна – не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и „здраво стъпила на земята“, е езерото, в което обича да плува.

Домът на спектакъла този уикенд е Театър Възраждане. Ако не смогнем за представлението от 11:00, имаме и втори шанс – в 12:30. Билети купуваме тук.

18:00 – Мюзикъл за деца Пепеляшка

Малките вокални таланти от група Бон-Бон ни припомнят приказната история на Пепеляшка в този вълшебен детски мюзикъл под режисурата на Бисерка Колевска. Хореографията е дело на Жасмина Стоянова от танцово студио Пумпал, а за музикалния съпровод се грижат ClassicArt String Quartet и Сара Чакърова.

Магията се случва в Център за изкуство Сити Марк, а билети намираме тук.

Tags: , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *