Програмата с хлапета през уикенда – 20-21.11

Този уикенд ни чака театрален маратон: задава се Нощта на театрите. Целодневното събитие включва редица детски представления, някои от които се провеждат онлайн и можем да им се насладим спокойно, без да напускаме уюта на дома. В неделя пък се посвещаваме на творчески работилници и семейни занимания. Наука, театър или рисуване? Изборът е само наш и на нашите малчугани.

Събота – 20.11.2021

10:00 – Вярвам ти: Събитие за родители и деца

Почиваме си от екраните и телефоните и потегляме към поляните над Германския манастир, където, водени от сертифициран инструктор, прекарваме няколко часа сред природата. Малките откриватели се учат да строят заслон, играят на открито и изграждат важни комуникационни умения чрез работа в екип. Цената за родител с дете е 50 лева и включва всички активности, топъл чай и лакомства за хлапетата. Поради ограничения брой участници се записваме предварително тук или на имейл адрес alex.georgieva@offlinekids.bg. Заплащането се извършва по банков път.

10:00 – Театър за деца Звездното дете

Едноименната приказка на Оскар Уайлд се превръща в незабравимо танцово изживяване, дело на младата хореографка Елена Ангелова. Историята засяга темите за себелюбието, жестокоста и добротата и е както забавна, така и поучителна. Чрез въздействащия език на танца малчуганите се учат как да бъдат по-добри, съпричастни и разбиращи към другия. Гледаме Звездното дете в Университетската театрална база на НБУ, а билети откриваме в мрежата на Epay Go.

11:00 – Концерт за бебоци

Софийска опера и балет огрява съботната ни сутрин с един специален концерт за най-малките. Възпитаваме музикална култура в нашите мъници отрано и се наслаждаваме на класически произведения.

11:00 – Театър за деца Принцесата и Свинарят

Гледаме приказката на Ханс Кристиан Андерсен в АРТ сцена на Шипка. Запознаваме се с разглезената принцеса, влюбена в материалните неща, и заедно с нея, баща ѝ и Принцът-свинар преоткриваме красотата на птичата песен, горските цветя и любовта. Билетите са на цена 7 лева и ги откриваме тук.

11:00 – Театър за деца Приказки от минало-свършените времена

Една от най-известните творби на Ръдиард Киплинг оживява на сцената на Младежки театър Николай Бинев. Поредицата от приказки е истинска класика в света на детската литература и събужда детската фантазия.

Преводът, драматизацията и режисурата на спектакъла са дело на Венцислав Асенов, който има зад гърба си множество успешни проекти на сцената на Младежки театър (както за възрастни, така и за деца). Билети намираме тук.

11:00 и 12:30 – Театър за деца Бабината питка

Запознаваме се с Шаро, Петльо, Мецана, Добринка и Глезанчо и ставаме част от техните приключения в забавната детска постановка на Театър Възраждане. Ако искаме да станем част от магията, взимаме своя билет тук, а за наше улеснение представленията са две – в 11:00 и 12:30.

11:00 – Куклен театър Хитрата Лисанка

Представлението на Ателие 313 събира на едно място няколко български народни приказки с общ герой – хитрата Кума Лиса. Докато пътешества от приказка в приказка, Лисанка се забърква в какви ли не перипетии, от които се измъква, благодарение на острия си ум и непрестанния си стремеж към безгрижно мързелуване.

„Който хитрува, трябва да си пази опашката“. Дали Лисанка успява да опази своята, ще разберем тази събота.

11:00 – Концерт от театрални песни

Пеем, слушаме и се забавляваме с един весел концерт на Приказки по ноти. Техният авторски репертоар включва множество песни, създадени специално за различни театрални представления. Празнуваме радостта от музиката с укулелета, китари и всякакви други инструменти в YouTube канала на музикантите.

16:00 – Театър за деца Мечо Пух

Това музикално представление, базирано върху едноименната книга на А. А. Милн, ни среща с Мечо Пух и неговите приятели – Прасчо, Зайо, Кенга, Ру, Йори и Бухала. Следим с интерес приключенията им и се наслаждаваме на оригиналните композиции на Андрей Дреников, които правят историята още по-цветна и увлекателна. Билетите ни очакват тук.

18:00 – Светлинен театър Историите на Прекраска

Прекраска и нейните приятели ни отвеждат на вълшебно пътуване през омагьосаната гора. Изобразително изкуство, театър и музика се преплитат, благодарение на Приказки по ноти и яркото въображение на Цвета Мишкова – Цветоплети. Представлението се излъчва онлайн тук и е подходящо за всякакви възрасти. Важното е само да повярваме в доброто и сбъдването на мечтите.

Неделя – 21.11.2021

10:00 – Специална програма на Музейко за деца до 5 години

Тази неделя Музейко призовава най-малките многознайковци да се включат в специална програма, която пробужда интереса им към науката, здравето и изкуството. Хлапетата създават причудливи форми от солено тесто, играят със специални сензорни кубчета и научават как се хранят растенията. Сдобиваме се с билети предварително от тук, тъй като музея работи с ограничен капацитет.

11:00 – Куклен театър Малкият принц и арт работилница за изработване на меки кукли

Ежеседмичното събитие на Grand Hotel Sofia се завръща с вълнуващо детско представление по книгата на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Гледаме постановката с билет от 15 лева, а на входа получаваме топла напитка за нас и сок и лакомство за децата. Резервираме своето място на телефон 02 811 0 830.

След театъра от 12:00 се провежда работилница за изработване на меки кукли. Таксата за участие е 10 лева и се плаща на място.

11:30 – Куклен театър Неродена мома

Планираме един вълнуващ ден в лунапарк Боби и Кели – Патиланци, возим се на атракционите, гледаме театър и похапваме. Входът за парка е 28 лева, при което представлението е безплатно, а ако желаем да се насладим единствено на спектакъла, билетите се купуват на място на цена 5 лева. Този уикенд гледаме Неродена мома – моноспектакъл на Симона Нанова.

13:00 – Ден за семейни настолни игри

Разполагаме спокойно с колекцията от разнообразни бордови игри на бар Mythical 20, чийто екип е винаги насреща да ни разясни правилата и да ни препоръча подходящи заглавия за цялото семейство. Входът за възрастни е 4 лева, а всички на възраст под 18 години играят безплатно.

13:30 – Арт работилница за коледни играчки

Макар че празниците са още далече, започваме да се подготвяме още от сега. Ателие Chameleon studio ни кани да се включим в едно творческо предколедно забавление. Украсяването на елхата се превръща в още по-магически и личен празник, благодарение на играчките, ръчно изработени от нас и нашите креативни малчугани.

Участието в работилницата е на цена 39 лева, като това включва вкусни напитки и всички необходими материали. Записваме се предварително на телефон 0896689474.

16:00 – Детски мюзикъл Денят на прошката

В навечерието на Заговезни доброто и злото се сблъскват, но борбата между тях е по-различна, отколкото си представяме. Детска вокално-театрална формация Таласъмче ни доказва, че злото всъщност е непроявено добро с една приказка за две семейства, празнуващи Деня на прошката. Билетите ни очакват на страницата на Софийска опера и балет.

18:30 – Куклен театър Грозното патенце

С тази куклена постановка Театър Сириус ни учи, че красотата не се корени във външния вид, а в това, което се крие в сърцето. Грозното патенце долита на сцената на Общински културен институт Дом на културата Красно село, за да се превърне в изящен лебед. Билети купуваме на касата на театъра.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *