Програмата с хлапета през уикенда: 13-14.11

Разпускаме след края на натоварената работна седмица с изобилие от детски постановки. Запознаваме се с морските обитатели в Музейко, споделяме креативни моменти с малчуганите в творчески работилници по рисуване, а за тийнейджърите се задава семинар, посветен на емоционалното израстване и личностното самоусъвършенстване. Този уикенд има по нещо за всекиго.

Събота – 13.11.2021

10:00 – Читателски клуб Най-Малките Лисичета

FOX book café ежеседмично организират интерактивни четения на книги за най-малките. Книгите са съобразени с възрастта на слушателите и се стремят да култивират любознателност в участниците, а събитията се специално пригодени да подпомагат развитието на детския мозък. Единичното посещение е на стойност 15 лева, а записването става тук с коментар под публикацията.

10:00 – Професия под лупа, Епизод 2, vol.2: Среща в дълбините на океана

В това издание на Професия под лупа научаваме повече за навиците и домовете на морските обитатели с помощта на метеоролог-океанолога доц. д-р Елисавета Пенева. Срещаме се със специалния гост на събитието – морската костенурка – и изпитваме новопридобитите си знания в образователен морски куиз.

Събитието се провежда в Музейко, а тук можем да разгледаме подробната програма на това презокеанско пътешествие! Инициативата е подходяща за деца над 8 години. Достъпът до специалната програма е включен в билет за вход, закупен на касата на музея.

11:00 – Театър за деца Момо

Пиесата на неуморимия тандем Кунчева-Голомехова всъщност не е нова, но падна от репертоара на Младежкия театър през 2015, след като преди това беше номинирана за Икар и Аскеер за сценография и костюми и спечели и двете за музиката на Христо Намлиев.

Гледаме чудноватата история за „времекрадци и едно дете, което връща на хората откраднатото време“ на сцената на Младежки театър Николай Бинев. Билети намираме тук.

11:00 – Класически концерт за деца Шарената книжка

Камерен ансамбъл Силуети ни кани на едно специално музикално изживяване за най-малките. Взимаме хлапетата и тази събота в център за изкуства Сити Марк се наслаждаваме на произведения на Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, както и на български композитори като Любомир Пипков и Панчо Владигеров.

Мелодиите се преплитат с приказки и игри, които грабват вниманието на децата и възпитават у тях интерес към класическата музика. Концертът започва от 11:00 на 23 октомври, а билетите ни чакат тук.

11:00 – Театър за деца Лече – буболече

Потъваме в дебрите на гъстата гора, избуяла на сцената на Театър Ателие 313. Преодоляваме опасностите с песни, рими и весели герои и се отдаваме на вълнуващи приключения. Заповядайте да се запознаем със симпатичното Лече-буболече с „красива дрешка, аленка като черешка“. Билетите за постановката ни очакват тук.

11:00 и 12:30 – Театър за деца Ян Бибиян и Дяволчето Фют

Представлението на Театър Възраждане ни припомня епизоди от обичания детски роман на Елин Пелин Ян Бибиян. Заено с храбрия герой и пакостливото дяволче Фют хлапетата се впускат във весело приключение през вълшебното царство на Великия магьосник Мирилайлай. Ако 11:00 ни е твърде рано, имаме и втори шанс да гледаме пиесата в 12:30. Билети купуваме тук.

11:30 – Рисуване за деца и брънч за родители

Grand Hotel Millennium Sofia ни приветства на едно забавно семейно преживяване. Докато децата рисуват под ръководството на опитен педагог и художник, ние отдъхваме в уютна обстановка, похапвайки вкусен брънч. Цената за родител с едно дете е 99 лева, като включва всички необходими материали за рисуване и куверт в Ozone Skybar&Lounge. Записваме се на телефон +359 887203530

13:00 – Куклен театър на открито Косе Босе

Както всяка събота, и сега се отбиваме на Женския пазар, където комбинираме вкусни деликатеси, чаша чай или вино с чудна постановка за малчуганите. Театрална формация Мариета и Марионета е подготвила още едно куклено представление на открито. Тази седмица темата е моряшка, така че грабваме раираните си синьо-бели тениски и се гмурваме в дълбокото. Входът за Weekeнд Пazar е 2 лева на човек, а преживяването не е за изпускане.

18:30 – Театър за деца Отвъд стената

Отвъд стената е представление, което стопява бариерата межу хората и разрушава стената пред истинското, откровено общуване. Спектакълът е предназначен както за чуващи, така и за глухи деца, а самите актриси Юлия Коларова и Росица Караджова също се различават една от друга по този признак. С езика на жеста, думите и кукления театър представлението въвлича всички малки зрители в забавно приключение, което демонстрира колко е лесно да комуникираме помежду си.

Събитието се провежда на 30 октомври в зала Елит на Общински културен институт Дом на културата Красно село от 18:30. Билети купуваме на касата.

Неделя – 14.11.2021

10:00 – Семинар за тийнейджъри

Да си тийнейджър не е лесно. Тази възраст върви в комплект с множество промени в настроенията и взаимоотношенията. Завлечени от вихрушката от хормони и непознати проблеми, откриваме нуждата от личностно развитие, самоусъвършенстване, израстване и себепознание.

Семинарите за личностно развитие на Jagadamba са създадени, за да помогнат на тийнейджърите да тръгнат по пътя към новата си самостоятелност с лекота. С помощта на опитни ментори и треньори се изгражда приятелска среда, в която младежите да открият вдъхновение и вътрешен баланс в процеса на търсене на щастието. Събитието протича в рамките на 6 часа, изпълнени със обучения и индивидуални сесии, фокусирани върху ефективното общуване с околните, развиване на талантите, изграждане на самочувствие и подобравяне на цялостния начин на живот.

Семинарът се провежда в базата на Social Innovators България, а участието е на цена 89 лева. Бързаме да заявим участието си тук, тъй като достъпът е ограничен!

11:00 – Рисуване за деца и родители

Споделяме едно артистично преживяване с хлапетата тази неделя в Decollage studio. Грабваме акрилните бои и творим заедно, докато отпиваме от чаша ароматно кафе или свеж сок от бъз. Цената за участие в работилницата е 60 лева за родител с дете, а билети си набавяме предварително тук.

11:00 – Театър за деца Карлсон, който живее на покрива

Любимият ни щур Карлсон отново е тук, за да ни присъедини към своите забавни игри, песни и танци. Бръмченето на перката му оглася голямата зала на Младежки театър Николай Бинев и заедно с шантавото човече и Дребосъчето се впускаме в луда веселба. Билетите ни чакат тук!

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на Сити Марк Център за Изкуство ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 – Куклен театър Ламята от улица Войтешка

Ателие 313 ни представя детски спектакъл на Добромила Димитрова от специалност Режисура за куклен театър в НАТФИЗ Кръстьо Сарафов. Представлението е подходящо за деца над 7 години, а с билети се сдобиваме тук.

11:00 и 12:30 – Куклен театър Въздушната принцеса

Заради прокобата на зла вещица кралската дъщеря е обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна – не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и „здраво стъпила на земята“, е езерото, в което обича да плува.

Домът на спектакъла този уикенд е Театър Възраждане. Ако не смогнем за представлението от 11:00, имаме и втори шанс – в 12:30. Билети купуваме тук.

11:30 – Куклен театър Слънчев лъч

Мишокът Тоби и балерината Мая живеят на тавана, откъснати от света. Двамата заедно се преборват със самотата и страховете си с помощта на истинското приятелство. Постановката на Театър ДА учи децата, че дори ако се чувстваме, сякаш светът ни е обърнал гръб, можем да открием изход, когато сме задружни.

Постановката е чудесно начало на един вълнуващ ден в лунапарк Боби и Кели – Патиланци. Возим се на атракционите, гледаме театър и похапваме. Входът за парка е 28 лева, при което представлението е безплатно, а ако желаем да се насладим единствено на спектакъла, билетите се купуват на място на цена 5 лева.

11:30 – Куклен театър Червената шапчица

Тази неделя в Театър 199 Валентин Стойчев голямата Червена шапчица се впуска в лудешко надбягване с Вълка. Приказката на Шарл Перо, пречупена през гледната точка на Румен Гаванозов и Мила Коларова, се превръща от невинна история в трилър с неочакван край, а добре познатият сюжет ни замисля за проблема за общуването между възрастни и деца. Билети купуваме в мрежата на Eventim.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *