Детски маратон с балет „Арабеск“

Този декември в навечерието на светлите празници балет Арабеск ни подарява едно вълшебно изживяване с класическите балетни спектакли Снежната кралица и Лешникотрошачката. Двете приказки (съответно на Ханс Кристиан Андерсен и Е. Т. А. Хофман) са разказани изцяло чрез езика на танца, а музиката на Чайковски и зашеметяващата хореография на Ангелина Гаврилова и Боряна Сечанова са способни да размразят всяка снежинка, попаднала в сърцата ни.

Снежната кралица

Тази притча за чистата детска обич и борбата ѝ с безскрупулната жестокост на силите на непознатото ни повежда на пътешествие из дебрите на човешката душа. Няма как да не останем трогнати от смелостта на малката Герда (Таня Кацарова) и наивната невинност на Кай (Филип Миланов), а гост-балерината Марта Петкова ни запленява с балетното си майсторство.

Гледаме Снежната кралица на 2 и 9 декември от 19:00 с билети, купени от Epay Go.

Лешникотрошачката

Този балет със сигурност ще ни вкара в коледно настроение. Виктория Петрова, Филип Миланов, Валери Миленков, Асен Наков и Константина Ханджиева са само част от имената, които ще съживят пред очите ни приказните герои, а малките таланти от балетно студио Pas de quatre се превръщат в танцуващи снежинки.

Страничните ефекти включват въображението на малчуганите да започне да съживява и собствените им играчки.

Лешникотрошачката гледаме на 10 декември от 19:00 и на 11 декември от 11:00. Билетите ни очакват тук.

.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *