Три нови книги, които да очакваме тази седмица

Време е да зарадваме жадните малки читатели с три нови издадния, които се появяват по книжарниците тази седмица. Дори децата тепърва да се учат да сричат, и трите книжки са богати на прекрасни илюстрации, изпълващи очите и сърцето на техния притежател.

25.10 – Тролът Сърдитко. Коледа е!

Априлкинд, Барбара ван ден Шпойлхов и Щефан Прикен

Издателство Изток-Запад

Поредицата за трола Сърдитко продължава с една забавна коледна история за силата на приятелството и емпатията. Също като предходните серии Коледа е! учи децата на емоционална интелигентност и им помага да разберат как да се справят с негативните си емоции.

Сърдитко иска празненството му за Коледа да е перфектно – да приготви вкусни курабийки, да украси елха, а под нея да подреди старателно опаковани подаръци. Приятелите му правят всичко по силите си да му помогнат с организацията, но всичко се обърква и тролчето започва постепенно да става все по-ядосано. Ще успее ли Сърдитко да овладее гнева си и да съхрани магията на Коледа?

26.10 – Зимни приказки

Дон Кейси и Зана Голдхок

Издателска къща Хермес

Този красив илюстрован сборник ни отвежда на околосветско пътешествие от Мексико до Китай с богат набор от авторски и народни приказки. Все по-застудяващото време и наближаването на коледните празници ни предразполага да се сгушим с хлапетата си край камината или пък до изпъстрения с дъждовни капки прозорец и да разтворим все още ухаещите на прясно мастило страници. Потъваме в магическите светове на различните народи, а покрай нас сякаш започват да прехвърчат снежинки.

28.10 – Тримата вълшебници

Щефани Дале

Издателство Ентусиаст

Боязливото мече Хогс мечтае да преодолее страховете си. Един ден двамата със скункса Поки се озовават близо до старата изоставена къща на вещиците и откриват, че е обитавана от духове, а зайчето Фипс е в опасност. Приятелите се оказват замесени в магическо приключение, което им помага да открият истинската същност на смелостта.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *