Програмата с хлапета през уикенда: 30-31.10

Предстои един „страшен“ уикенд, изпълен с вълнуващи преживявания за мъниците. На 30 и 31 октомври ще правим пакости, ще молим за лакомства, ще се маскираме и ще творим, а широкият избор от партита и постановки ни предлага богата палитра от забавления – всичко това съобразно с новите мерки, разбира се. Скачаме на метлата и прелитаме през селекцията ни от събития.

Събота – 30.10.2021

10:00 – Книговище гостува в Музейко

В навечерието на Деня на народните будители Книговище гостува на Музейко. Повеждаме малчуганите на едно пътуване между страниците, където откриваме удоволствието от четенето, забавляваме се с игри с въпроси и отговори и си говорим за любимите ни книги.

Книговище е образователна онлайн игра, с която децата откриват света чрез детската литература. На сайта откриваме и детската медия Вижте, която представя новини на разбираем за хлапетата език.

11:00 – Куклен спектакъл Барон Мюнхаузен

Носителят на награда ИКАР за най-добро куклено представление Барон Мюнхаузен гостува в клуб Joy Station тази събота. Щурият Барон и неговите невероятни истории вдъхват надежда на едно малко момиченце, изпаднало в безизходна ситуация. Фантазираме заедно с героите и се потапяме в свят на приключения с билети, закупени от тук.

11:00 – Куклен спектакъл Боризмейко

Базираната върху едноименната народна приказка постановка разказва историята на Славейко и възлюбената му Лула. Ден преди сватбата им зъл змей открадва девойката. Славейко трябва да прояви невиждана смелост и хирост, за да преодолее препятствията, които го делят от любовта. Ще успее ли да победи змея?

Столичен Куклен Театър ни очаква на улица Ген. Йосиф В. Гурко 14, а билети откриваме на касата.

11:00 – Куклен спектакъл Неродена мома

Още една българска приказка оживява на сцената, този път в Център за Изкуство Сити Марк. Младият царски син изгубва любовта си, заради наивността и нетърпението си. За да си я върне, трябва да преодолее недостатъците си. След края на представлението се срещаме с куклите и екипа от Фондация Арте Вива, осъществил този вълнуващ спектакъл. Билети намираме тук.

11:00 – Детски Хелоуин

Рисуваме вещици и черни котки на това весело празненство. В ателие Art and Wine ще има много лакомства, солети и сок, а домакините препоръчват хлапетата да се появят пременени в най-очарователните или най-страшните си маскировки.

11:30 – Рисуване за деца и брънч за родители

Grand Hotel Millennium Sofia ни приветства на едно забавно семейно преживяване. Докато децата рисуват под ръководството на опитен педагог и художник, ние отдъхваме в уютна обстановка, похапвайки вкусен брънч. Цената за родител с едно дете е 99 лева, като включва всички необходими материали за рисуване и куверт в Ozone Skybar&Lounge. Записваме се на телефон +359 887203530.

13:00 – Вкусно Хелоуин парти

Моделираме захарни фигури и хапваме сладки лакомства в тази апетитна работилница на тема Хелоуин. Събитието се провежда в Adella Cake O’Clock и е подходящо за деца от 6 до 12 години, като за всеки участник се заплащат 29 лева.

14:00 – Куклен театър на открито Баба Яга и страшни приказки

В този забавен спектакъл Кум Вълчан се състезава с Баба Яга за титлата Господар на лошотията. Докато хлапетата се отдават на куклено веселие, ние се наслаждаваме на нещо вкусно за хапване или пък на чаша вино. Входът за Weekeнд Пazar е 2 лева на човек, а преживяването не е за изпускане. На всеки щанд пък ни чакат тематични изненади.

18:30 – Детски театър Отвъд стената

Отвъд стената е представление, което стопява бариерата межу хората и разрушава стената пред истинското, откровено общуване. Спектакълът е предназначен както за чуващи, така и за глухи деца, а самите актриси Юлия Коларова и Росица Караджова също се различават една от друга по този признак. С езика на жеста, думите и кукления театър представлението въвлича всички малки зрители в забавно приключение, което демонстрира колко е лесно да комуникираме помежду си.

Събитието се провежда на 30 октомври в зала Елит на Общински културен институт Дом на културата Красно село от 18:30. Билети купуваме на касата.

Неделя – 31.10.2021

11:00 – Детски театър Слънчев Лъч и арт работилница за изработване на меки кукли

Ежеседмичното събитие на Grand Hotel Sofia се завръща с вълнуващо детско представление. Гледаме постановката с билет от 15 лева, а на входа получаваме топла напитка за нас и сок и лакомство за децата.

След театъра от 12:00 се провежда работилница за изработване на меки кукли. Таксата за участие е 10 лева и се плаща на място.

12:00 – Безплатна консултация с логопед на открито

Логопедичен център Мечо Пух ни кани на безплатна консултация с екип от логопеди, психолози и специалисти по ранно детско развитие във вълшебната градина на Street Food Арабията. Чакат ни 4 часа забавления и игри на открито, а професионалистите са в готовност да отговорят на всички наши въпроси.

17:00 – Детско Хелоуин парти във винарна Благородните кучета

Бургери и изненади ни чакат в дълбините на Винарна Благородните кучета. Включваме се в състезанието за най-страшен тиквен фенер, а победителят е излъчен от самите деца. Само за 15 лева получаваме куверт, включващ бургер, сок, сладки, близалки, бонбони и куп други изкушения. Резервираме своето място на телефон 0894554676.

17:00 – Детско Хелоуин парти в детски образователен център Слънчеви приказки

Завършваме Хелоуин купона с една арт работилница, в която изработваме страшна украса или сувенири от глина. Входът е на цена 30 лева и включва пица, пунш, лакомства и много забавления. Мястото е Детски образователен център Слънчеви Приказки, а записването става на телефон 0896283443.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *