Програмата с хлапета през уикенда: 23-24.10

И този уикенд ходим на театър, мачкаме глина, пеем, танцуваме и учим с любопитните си малчугани. Още отсега започваме да се приготвяме за Хелоуин, въпреки че страховито-вкусният празник е чак в края на другата седмица. Четете надолу селекцията ни от събития, с които да разнообразим почивните си дни.

Събота – 23.10.2021

10:30 – СОЛни песни с Ели

На това събитие на солни стаи за халотерапия Salt&Art дишаме в здравословна среда, пеем, танцуваме и се забавляваме. Малките участници на възраст между 4 и 6 години развиват слуха и финната си моторика под формата на музикални игри, учат се да общуват и стимулират творческия си потенциал. Включваме се след предварително записване на уебсайта на Salt&Art.

11:00 – Шарената книжка – класически концерт за деца

Камерен ансамбъл Силуети ни кани на едно специално музикално изживяване за най-малките. Взимаме хлапетата и тази събота в център за изкуства Сити Марк се наслаждаваме на произведения на Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, както и на български композитори като Любомир Пипков и Панчо Владигеров. Билетите ни чакат тук.

11:00 – Театър за деца Хензел и Гретел

Сцената на Младежки театър Николай Бинев се превръща в гъста гора. Докато се лутаме между дърветата и следваме пътечката от трошички, забелязваме някои нови герои, които липсват в оригиналната приказка на Братя Грим – Гарванът, добрият Елф и Джинджифиловата вещица. Разбираме какви други изненади ни чакат, ако се сдобием с билети от тук.

11:00 и 12:30 – Театър за деца Бабината питка

Запознаваме се с Шаро, Петльо, Мецана, Добринка и Глезанчо и ставаме част от техните приключения в забавната детска постановка на Театър Възраждане. Вълшебната питка оживява под режисурата на Георги Георгиев. Ако искаме да станем част от магията, взимаме своя билет тук, а за наше улеснение представленията са две – в 11:00 и 12:30.

12:00 – Куклен театър на открито Дядо вади ряпа

Ако сме в настроение за хапване и пийване, се отбиваме на Женския пазар, където театрална формация Мариета и Марионета ни е подготвила куклено представление на открито. Докато хлапетата се отдават на куклено веселие, ние се наслаждаваме на специално приготвен чай матча или пък на чаша вино. Входът за Weekeнд Пazar е 2 лева на човек, а преживяването не е за изпускане.

14:00 – Ателие за маски, костюми и декорация

Наближава Хелоуин и хлапетата вече започват да обмислят дали искат да се превъплътят в образа на страховито е духче или на зловеща малка вещица. Време е да подготвим костюмите си, за да можем спокойно да излезем на лов за лакомства. Ателие по изкуства за деца Арт улица се грижи за приготовленията за веселия маскарад. Цената за участие е 15 лева и включва всички необходими материали, а записването става на страницата на Арт улица или на телефон +359 878507152. Ще се видим в Народно читалище Тротоара 2020, а като си тръгваме, ще сме така дегизирани, че може дори да не се познаем.

17:00 – Mюзикъл Денят на прошката

В навечерието на Заговезни доброто и злото се сблъскват, но борбата между тях е по-различна, отколкото си представяме. Детска вокално-театрална формация Таласъмче ни доказва, че злото всъщност е непроявено добро с една приказка за две семейства, празнуващи Деня на прошката. Билетите ни очакват на страницата на Софийска опера и балет.

Неделя – 24.10.2021

11:00 – Работилничка за чаша с полимерна глина

Тази неделя в творческо ателие MONET Art & Wine Studio създаваме новата си любима чаша за горещ шоколад (или кафе за родителите). В работилницата за моделиране усвояваме тънкостите на полимерната глина, смесването на цветовете, печенето и залепянето. Посвещаваме се на едно семейно занимание, а релефните чашки, които получаваме в резултат, са прекрасен спомен за един добре прекаран уикенд. Цената за участие е 35 лева след записване на страницата на ателието или на телефон 0897926399.

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Съществуват ли квадратни сапунени мехури? Не само, че да, но на сцената на Сити Марк Център за Изкуство ще видим и балони с дим, с огън и с други балони в тях, а за финал – мехур, уловил във вътрешността си цял човек. Децата се превръщат не само в свидетели на това зрелище, но и в активни участници чрез игри, номера и състезания. Билети купуваме тук.

11:00 – Театър за деца Джуджето Дългоноско

Приказката на немския писател Вилхелм Хауф ни учи да не съдим другите по външния им вид. Когато красивият младеж Вилм се подиграва на непозната стара жена, той въобще не подозира, че старицата ще се окаже вещица. Разгневена, тя тутакси го превръща в дребно уродливо човече. Сега Вилм трябва сам да изкове пътя си чрез доброта, смелост, упоритост и помощта на една магическа гъска. Театър Възраждане ни приветства в зала Надежда, а билетите са тук.

11:30 – Театър за деца в Лунапарка

Още една интерпретация на Дядо вади ряпа се задава в предстоящия уикенд, този път адаптирана от Театър Мале-мале. Планираме един вълнуващ ден в лунапарк Боби и Кели – Патиланци, возим се на атракционите, гледаме театър и похапваме. Входът за парка е 28 лева, при което представлението е безплатно, а ако желаем да се насладим единствено на спектакъла, билетите се купуват на място на цена 5 лева.

14:00 – Ателие за маски, костюми и декорация

16:00 – ИмПро театър за деца

ХаХаХа ИмПро Театър е подготвил интересно ново предизвикателство за всички деца, които имат желание да развихрят въображението си и да се научат да се изявяват свободно пред публика – безплатен урок по импровизационен театър. Преподавател е Тони Карабашев, актьор с дългогодишен опит с работата с деца. Урокът отбелязва началото на новия курс по ИмПро театър за начинаещи и дава шанс на родители и деца да се докоснат до този вид театрално изкуство. За записване изпращаме имейл на info@hahahaimpro.com с тема: „Детски импро курс“. В съдържанието на имейла е нужно да се отбележи деня, в който желаем да посетим курса, име и телефон за контакт, както и име и възраст на детето.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *