Програмата с хлапета през уикенда: 16-17.10

Въпреки новите ограничения сме намислили 12 събития, на които да се забавляваме с децата си този уикенд. Дори работилниците и ателиетата да не работят, театрите са отворени и на 16 и 17 октомври отново стават дом на забавни детски представления.

Събота – 16.10.2021

10:00 – Танцов театър Звездното дете

Едноименната приказка на Оскар Уайлд се превръща в незабравимо танцово изживяване, дело на младата хореографка Елена Ангелова. Историята засяга темите за себелюбието, жестокоста и добротата и е както забавна, така и поучителна. Чрез въздействащия език на танца малчуганите се учат как да бъдат по-добри, съпричастни и разбиращи към другия. Гледаме Звездното дете в Университетската театрална база на НБУ, а билети откриваме в мрежата на Epay Go.

11:00 и 12:30 – Театър за деца Ян Бибиян и Дяволчето Фют

Представлението на Театър Възраждане ни припомня епизоди от обичания детски роман на Елин Пелин Ян Бибиян. Заено с храбрия герой и пакостливото дяволче Фют хлапетата се впускат във весело приключение през вълшебното царство на Великия магьосник Мирилайлай. Ако 11:00 ни е твърде рано, имаме и втори шанс да гледаме пиесата в 12:30. Билети купуваме тук.

11:00 – пЕсенен джаз за деца

Тази събота откриваме новия сезон на Джаз за деца в бар Синтезис с есенни джаз стандарти, изпълнени от Павлета Семова, Венцислав Благоев, Станислав Арабажиев, Димитър Благоев, Михаил Иванов, Стефан Кожухаров и Невена Григорова. Ще потанцуваме с децата си, ще припяваме и ще се наслаждаваме на музиката, докато капките барабанят в такт по прозорците. Билетите са на цена 6 лева за малките слушатели и 8 – за големите и се купуват само на място преди концерта.

11:00 – Куклен театър Хитрата Лисанка

Представлението на център за изкуства Сити Марк събира на едно място няколко български народни приказки с общ герой – хитрата Кума Лиса. Докато пътешества от приказка в приказка, Лисанка се забърква в какви ли не перипетии, от които се измъква, благодарение на острия си ум и непрестанния си стремеж към безгрижно мързелуване.

„Който хитрува, трябва да си пази опашката“. Дали Лисанка успява да опази своята, ще разберем тази събота, но първо трябва да се сдобием с билет тук.

16:00 – Пита и Приказки за страната Е с премиера в Куклената къща

За пръв път разгръщаме страниците на две нови детски книги тази събота в Арт-къща с музей „Куклите“Пита от Жени Костадинова и Приказки за страната Е от Антоанета Николова. Двете приказки са представени чрез кратки спектакли, а в ролите влизат талантливите Звездомира Георгиева, Константин Кучев и Александра Илиева, която е едва на 10 години. Междувременно ще чуем и селекция от детски песни, изпълнени на живо.

18:30 – Куклен театър Кучето, което не можело да лае

В  Общински културен институт Дом на културата Красно село се вълнуваме от исорията на едно кученце, което не умее да лае. Въпреки че всички неуспешно се опитват да го научат, само когато то среща сродната си душа открива истинското щастие. Събитието се провежда в зала Елит.

Неделя – 17.10.2021

11:00 – Симфонична приказка Петя и Вълкът

Фортисимо Фамилия и Софийската филхармония представят Петя и вълкът – красива симфонична приказка, в която чрез игра и забавление хлапетата ще се срещнат с едно от най-известните произведения на руския композитор Сергей Прокофиев. Написана едва за 4 дни, творбата е изпълнена пред публика за първи път на 2 май 1936 под диригентството на самия автор. Билетите за настоящата є интерпретация на цена 15 лв. ви чакат на касата на зала България и на eventim.bg.

11:00 – Театър за деца Червената шапчица

Всички добре познаваме приказката на Шарл Перо Червената шапчица, но тази неделя героите ѝ оживяват на сцената на Театър Възраждане с драматизацията на Кева Апостолова и под режисурата на Георги Георгиев. Представлението се играе два пъти, веднъж в 11:00 и отново в 12:30, а билети намираме тук.

11:00 – Театър за деца Малкият Мук

Спектакълът на Столичен Куклен Театър възпитава у малките зрители разбиране относно преходността на красотата и богатството, изгражда у тях ценностите на добротата и смелостта и ги учи да отстояват мечтите си. Представлението проследява възхода на Малкият Мук от обикновен бедняк до човек, открил истинското си щастие и усещането си за морална справедливост. Събитието се провежда на булевард Янко Сакъзов 19, 1527 София, България с билети, закупени онлайн или на място.

11:00 – Театър за деца Хитранка Лисанка

Семейните недели в Grand Hotel Sofia с втората лисича история за този уикенд. Билетите струват 15 лева на човек, като цената включва лакомство и сок за малчуганите, а за родителите – топла напитка. Купуваме ги тук.

11:00 – Детски концерт с Косе Босе

Пеем любимите си детски песни и сътворяваме свои собствени във веселия концерт за деца и родители на Константин Кучев – Косе Босе. Можем да донесем собствени музикални инструменти, за да направим съпровода още по-пълен, а уютната атмосфера на бар Абордаж ни приветства тази есенна утрин. Входът е на цена 10 лева за родител с едно дете и 14 лева – с две. Записваме се предварително тук.

18:30 – Куклен театър Куклен цирк

Завършваме изпълнения с емоции уикенд в  Общински културен институт Дом на културата Красно село със смешната клоунска пародия Куклен цирк. Очакват ни циркови номера и забавни кукли, а билети намираме на касата или на сайта на института.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *