Програмата с хлапета през уикенда

С края на работната и учебната седмица се задават множество събития, на които да заведем зажаднелите за забавление и почивка хлапета. Тук ви предлагаме нашата селекция, която да улесни подреждането на програмата ви за уикенда.

Събота – 25.09.2021

11:00 – Детски литературен маршрут с водещ Мила Янева-Табакова

Събота сутрин повеждаме най-любознателните на литературна разходка из изпълнения с история столичен квартал Лозенец. Литературният маршрут се фокусира върху творчеството на Валери Петров и илюстратора Любен Зидаров и обръща внимание на връзката между художествен текст и илюстрация, както и между журналистиката и изображенията, които я съпътстват.

Маршрутът започва от улица Елин Пелин 8.

11:00 – Храбрият Шивач – детски спектакъл

Една от най-обичаните истории на Братя Грим (за обикновен шивач, който се сдобива с царска корона) оживява в куклено представление на сцената на Sofia Summer Fest (бул. Черни връх 4) на 25 септември от 11:00. Спектакълът с продължителност 45 минути потапя малките зрители във фантастичен свят, изпъстрен с 2 песни, 7 кукли, 29 музикални момента и 110 появявания на различни герои. Билетите от 10 лв. ви очакват на eventim.bg.

11:00 – Куклен театър Магазинче за ноти

Сцената на Joy station се превръща в дом на постановката Магазинче за ноти – история за музиката, композиторите, музикалните инструменти и палавите ноти. Представлението е дело на куклен театър ART LAND със сценарий от добре познатата актриса и стендъп комик Здрава Каменова, а в ролите се превъплъщават Мануела Саркисян и Юлия Коларова. Музиката е от Димо от P.I.F., а билетите се намират в мрежата на Eventim.

11:00 – Музиката разказва… на най-малките и техните родители… с любов

Музиката завърта във вихъра си редица приказни герои в музикалния спектакъл на Камерен ансамбъл Силуети и флейтистът Мартин Павлов със специалното участие на Ицко Финци. Тази събота в Сити марк арт център прозвучават произведения на Бах, Бетовен, Шуберт и Дворжак, докато пред очите на малчуганите с помощта на музиката оживяват две обичани детски приказки. Запазете мястото си тук, като има възможност за комбинирани и семейни билети.

11:00 – Рисуване за деца – Лодки

Сбогуваме се с лятото с едно много креативно събитие – рисуване на така обичаното море. Креативната рисувателна работилничка ШиШарка предизвиква малките художници да сътворят стилни и цветни картини, докато същевременно овладяват тайните на композицията, светлосянката, контраста и още много тънкости в занаята. Курсът е с продължителност 90 минути и е подходящ за деца от 5 до 12 години, а цената е 20 лева. Има възможност за продължаване на курсовете, като за тази цел може да се закупи абонаментна карта. Записваме се за участие тук.

11:00 – Четене за пораснали лисичета на възраст 3-6 г.

FOX book café ежеседмично организират интерактивни четения на книги за най-малките. Книгите са съобразени с възрастта на малките читатели и се стремят да култивират любознателност в участниците, а събитията се специално пригодени да подпомагат развитието на детския мозък. Единичното посещение е на стойност 15 лева, а записването става тук с коментар под публикацията.

11:30 – Театрална постановка Котаракът в чизми

Спектакълът на театър Виа Верде по приказката на Шарл Перо е посветен на каузата за отговорността и грижата към домашните животни и ще ни зарадва с песни, танци и котешки рап. Представлението се провежда на сцената на Парк-театър Борисова градина и е със специалното участие на София Доскова, Теди Пеева и Георги Георгиев. Билетите ни очакват в мрежата на Eventim.

13:30 – ИмПро за деца на възраст 9 – 12 години

ХаХаХа ИмПро Театър е подготвил интересно ново предизвикателство за всички деца, които имат желание да развихрят въображението си, учейки се да се изявяват свободно пред публика. Безплатният урок по импровизационен театър е воден от Тони Карабашев, актьор с дългогодишен опит с работата с деца. Урокът отбелязва началото на новия курс по ИмПро театър за начинаещи и дава шанс на родители и деца да се докоснат до този вид театрално изкуство.

Откритият урок се състои на 25 септември от 13:30, а за записване пишем на info@hahahaimpro.com с тема: „Детски импро курс“. В съдържанието на имейла е нужно да се отбележи денят, в който желаем да посетим курса, име и телефон за контакт, както и име и възраст на детето.

14:00 – Магически картички – ателие за деца

Вълшебна артистична работилница, подходяща за деца между 4 и 13 г. Събитието се организира от ателие по изкуства за деца Арт улица и се провежда в арт пространство Народно читалище Тротоара 2020. Записването е предварително на телефон +359 878507152.

16:00 – Летящи птици – ателие за деца

В рамките на творческата работилница децата не само изработват великолепни летящи птици от хартия, но и научават любопитни факти за живота, храненето и общуването на тези хвъркати създания. Таксата за еднократно посещение е 15 лева и включва всички необходими материали. Арт улица ни очакват в Народно читалище Тротоара 2020 след предварително записване на телефон +359 878507152.

18:30 – Жабокът, който не искаше да става принц – куклен спектакъл за деца над 3 г.

Театър Сириус ни очаква в Общински културен институт Дом на културата Красно село с история за жабок, който, противно на очакваното, не иска да промени живота си. Билети се купуват в събота и неделя, половин час преди започване на представлението и са на цена от 2,40 лв. за възрастни, а децата до 7 години влизат безплатно.

Неделя – 26.09.2021

11:00 – Куклен театър Хензел и Гретел

Добре познатата ни приказка на братя Грим, поставена от екипа на театър Ако, ни обещава много вълнения и изненади на сцената на Sofia Summer Fest. Режисирана е от Иро Петков и Симона Нанова, а ролите са поверени на Симона Нанова и Емил Пеняшки. Билети намираме тук.

11:30 – От кулата – театър за деца в лунапарка

От кулата е представление, съставено от четири миниатюри, а обединяващият ги елемент е опазването на околната среда. Куклената комедия е дело на Малка театрална Компания. Очаква ни много смях, зареден с мощно послание, а билетите са на цена 5 лева за външни лица. Посетителите на лунапарк Боби и Кели, закупили билети за останалите атракциони, гледат постановката безплатно.

12:00 – Лов на съкровища на Sofia Summer Fest

За запалените по технологиите, аритметиката и английския език се задава интересно приключение в Южен парк зад музея Земята и хората – незабравим лов на съкровища. Това едновременно образователно и изключително забавно събитие призовава децата на възраст между 6 и 15 години да събудят изобретателността си и да предизвикат себе си с вълнуващи мисии и загадки с помощта на MindHub, SmartyKids, Part Time English and Language Cultural Center и Jolly Kids.

Ловът на съкровища се провежда на 26 септември от 12:00 до 17:40 и е безплатен, но е необходимо предварително да се запишем тук. Накрая няколко късметлии ще спечелят страхотни награди – настолна игра, посещение с приятели в Questomania Real Escape Room или Книга с лепенки – Minecraft.

14:00 – Магически картички – ателие за деца

16:00 – Летящи птици – ателие за деца

18:30 – Игра на театър – куклен спектакъл за деца над 3 г.

Малки и големи научават какво се случва зад кулисите и как се създава спектакъл в забавното интерактивно представление Игра на театър. Събитието се провежда в зала Сириус в Общински културен институт Дом на културата Красно село. Билети се купуват в събота и неделя, половин час преди започване на представлението и са на цена от 2,40 лв. за възрастни, а децата до 7 години влизат безплатно.

18:30 – Бебе Бос: Семейни работи – 2D

Продължението на номинирания за Оскар анимационен филм Бебе Бос ни поднася множество изненади – бебета нинджи, зъл гений и поредица от неочаквани обрати. Прожекцията се провежда в Парк-театър Борисова градина, а билетите намираме тук.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *