Пръстенът на нибелунга

юли 22, 19 • ИзкуствоNo CommentsRead More »

От 23 юли до 12 август Градската градина пред Народния театър ще приюти суровия приключенски свят на нибелунгите, претворен в илюстрация и комикс от художника Петър Станимиров. Поредицата с роботски приключения на Чапек Първи и премеждията на симпатичната синьорина Мортина са другите два акцента от пъстрата вселена на съвременната детска книга.    

Изложбата ще представи избрани авторски илюстрации от тетралогията Пръстенът на нибелунга на издателство Кибеа, създадена от Елена Павлова по либретото на Вагнер специално за читателите 10+. Рисунките на Петър Станимиров зрелищно пресъздават перипетиите на героите във фентъзито за митичната сила на властелина Пръстен, покваряващ света на джуджета, валкирии, богове, великани и дракони. Голяма част от илюстрациите пък може да видите в триизмерна или двуизмерна проекция, ако изтеглите приложението Kibea.

В изложбата ще се телепортират и симпатични гости от други планети и светове. Чапек Първи е лицето на новата детска поредица за роботски приключения (автор на текста – Марин Трошанов, илюстрация и комикс – Петър Станимиров и Антон Стайков). Към компанията на робота се присъединява синьорина Мортина и любимата ѝ хрътка албинос Скръбен от италианската поредица за славните приключения на едно малко момиченце зомби (текст и илюстрация – Барбара Кантини).

Tags: , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *