Внимание, не боде!

юни 5, 19 • slider, КнигиNo CommentsRead More »

Поне понякога всяко дете се чувства като тъжно таралежче, напълно само в цялата гора. За да му е по-весело на вашето, срещнете го със Сам – малък герой в щастлива развръзка, който тъкмо подаде муцуна от издателството със същото име.

Таралежът Сам е бездомниче със стегната бохча на тоягата си, което попада в гората и открива съвършена хралупа за себе си. Понеже това е началото на книжката, а не краят, все пак е необходим и проблем: къде са всички? Следваме Сам през рисунките с молив и акварел, докато оставя бележки из дърветата, че търси приятели. Вашето наблюдателно хлапе обаче бързо ще посочи победоносно зад някое дърво или камък към ушатите доказателства, че гората е пълна с другарчета. Таралежчето не ги вижда, защото е силно ангажирано с обявите, но животинките, естествено, няма да го оставят задълго в самота.

Сам в гората е всъщност превод, макар че илюстрациите и текстът са на Ваня Настанлиева, завършила Художествената академия в София и от години автор на детски книги в Англия. Сега историята излиза на български от издателството с най-точно име за нея, Таралеж – то е детската част на Вакон, които пък публикуват предимно заглавия за пътешественици и приключения из света на големите. Освен този разказ за приятелство в гората, от Таралеж излязоха още няколко красиви и смешни книги, които галят и окото. Вече сме ви разказвали за Лошата семка на Джори Джон, чиято серия за възпитанието на продуктите от магазина наскоро порасна с Доброто яйце, което тайно пита има ли такова нещо като твърде послушен. В каталога на издателството има и сюжети за татковци, и такива за напълно нормаНлни деца – следим стъпките на милия таралеж и занапред.

Сам в гората е в книжарниците от Таралеж за 15.99лв, както и онлайн с останалите книжки на vakon.bg/taralezh

Tags: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *