В деня на детето

май 30, 19 • АктивностиNo CommentsRead More »

2019-05-301

Музикална премиера на Е. Т. А. Хофман, цирк в Южния парк, панаир пред Народния театър и опознаване на световното изкуство. Това е културната програма на детето за 1 юни от нас, от вас – черешите и сладоледа.

 

MINI ART FEST

Mini Art Fest (1)

Ако ви се гледат номера от сутринта, деветият Международен фестивал за съвременен и социален цирк започва в събота в 10:00 на голямата сцена в Южен парк 2. В серията български и международни спектакли и работилници чак докъм 9 вечерта не изпускайте гвоздеите в програмата: магическите Фрийкове на Пол Кийтън от 19:00 и френското представление Падам, паднах, паднал от 20:00. Фестът продължава и в неделя, когато всеки може да потренира жонглиране, акробатика или каране на моноцикъл в 75 ОУ Тодор Каблешков в квартал Факултета. Входът е свободен, а пълният график е на miniartfest.com.

ДЕТСКИ ПАНАИР

Детски панаир (5)

Каквито и интереси да има хлапето ви, на панаира пред Народния театър няма шанс да скучае – в събота от 11:00 до 20:00 там разпъват над 60 безплатни ателиета. В същото време дребосъците могат да станат и откриватели в СГХГ, Етнографския, Природонаучния или Регионалния исторически музей, a oбратно пред театъра ги очакват работилници по стъклопис, грънчарство, калиграфия, за спортистите има танци, йога, тенис и шах. Ако детето още не е пораснало за всичко това, заведете го в бебешкия кът с игри от Thinkle Stars, а подробностите търсете на @Easyart Bulgaria във фейсбук.

ВЪЛШЕБЕН КВАДРАТ

Ден на детето в Квадрат 500 (3)

Квадрат 500 се отваря за децата със специална програма в техния ден, която стартира в 13:00. Тогава пространството пред галерията се превръща в платно на открито за рисуване с тебешир, а от 14:00 започва тур по маршрута на семейния пътеводител Вълшебен квадрат срещу празничната цена от 9лв. В него са включени 15 произведения от колекцията на галерията с изкуство от България, Европа, Азия, Африка и Латинска Америка. За подробности влезте на @NationalArtGalleryEducation във фейсбук, а за записване наберете 0879 147 679, 0886 817 233 или edu_nag@yahoo.com.

НЕПОЗНАТОТО ДЕТЕ

Непознатото дете (2)

Енциклопедистът, ексцентрик и романтик Е. Т. А. Хофман разказва за първи път и на нашите деца своите приказни истории, а изданието идва с бонус – музикални интерпретации, продуцирани от Ина Кънчева, което го добавя към серията Музика в книга. С великолепни илюстрации от Катина Пеева, дизайн на Свобода Цекова и превод на проф. Борис Парашкевов, Непознатото дете излиза от Ентусиаст (за 40лв) в 128 страници с твърди корици, аудио версия с гласа на Самуел Финци и уникална премиера на 1 юни – в 17:00 в СГХГ започва пърформанс с оригинална музика, хореография и маски.

Tags: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *