Следвай лисицата

апр. 11, 19 • slider, Книги, УикендNo CommentsRead More »

лиско0„Двама човека са достатъчни, за да се скарат, но и толкова – за да се обичат“, напомнят от издателство Рибка с новата си поредица книжки Лиско Лис и приятели. Писани от печен психолог, тези истории за лудориите на банда животни крият хитри уроци за емоционалния свят на хората, които децата ще глътнат като бонбон.

Първо да ви питаме следите ли Говори Ѝнтернет? Ако да, вероятно вече познавате гласа на Слави Стоев, който гостува в два от най-слушаните епизоди на подкаста (за емоционалната интелигентност и за бърнаута). Те са хит заради него – защото, освен малко бързо и много директно, Слави говори не с драма, а с хумор за важни теми от професията си на психолог и консултант по организационно развитие. И нека това не ви звучи корпоративно – на първо време той помага на хората да разбират по-добре вътрешния си свят и оттам вече да оценяват ситуациите по-правилно и да общуват така, че работата в екип да не ги нажежава до бяло, а да води до екстра резултати.

53909783_643321726111387_2066393772098322432_n

На всеки от нас, убедени сме, съветите на Слави Стоев може да са много полезни, но какво общо имат тук децата? Много. Екипните дейности не са запазени само за големите – малките също ги практикуват ежедневно в училище, в детската, на площадката или вкъщи и е важно отсега да започнат да тренират онзи начин на общуване, който цял живот ще ги води съзнателно напред. Нещо повече – техните още развиващи се умове възприемат промените в начина на мислене и действане много по-лесно, отколкото нашите пораснали мозъци биха могли да се отучат от лошите си навици.

За да помогне на хлапето ви в тази задача, а и за да добави още няколко рисувани приятели към бандата му, Слави Стоев пише три разказа (а нататък ще добавя и още) за оранжевия Лиско Лис: красиво илюстрираните от Мила Лозанова Сърдита история, Черно-бяла история и История с дупка. В тях има също вълчица, заек, таралеж, прилеп, още една лисица и върволица от весели приключения, които с остроумие показват на дребосъците как да укротяват страховете си и да са по-толерантни към себе си и другите, как да мислят и реагират по умен и безконфликтен начин, как да подхождат креативно към проблемите, вместо да се вцепеняват от тях. Или, казано накратко – как да послушат съвета на Рафики от Цар Лъв и да гледат „отвъд това, което виждат“.

лиско3

Книжките за Лиско Лис и приятели са в книжарниците от 16 април за по 12лв

Премиерата на поредицата е на 13 април от 11:00 в Studio 5

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *