Пролетна ваканция

Ако се чудите как да запълните времето на ученика през ваканцията от 1 до 5 април, ето четири програми, с които ще се забавлява, без да губи форма за заниманията в клас.

TECHNOMAGICLAND

TechnoMagicLand (1)

Пет тематични дни са подготвили в научния център, където хлапетата между 8 и 10 години ще превръщат химията, физиката, математиката, технологиите и природата в полезно забавление. Всеки ден от програмата комбинира научни и творчески работилници, спорт и игри на открито, а в петъчния ден на географията малките учени ще се разходят из Витоша, за да разберат как се поддържат парка, растенията и животните. Заниманията са от 08:30 до 17:00, но преди да оставите детето в музея преди работа, запишете го на technomagicland.com срещу 200лв за петте дни.

МУЗЕЙКО

Музейко (2)

Ако през ваканцията само сутрините на ученика ви са свободни, Музейко идват да ги направят по-интересни с полудневната си академия от 08:30 до 13:00. На нея всеки ден децата ще се забавляват с интерактивни игри, творчески ателиета и научни работилници, за да научат повече за нишките на памука, китайската керамика, кукерите и дори пътешествията до космоса. Може да запишете хлапето за колкото дни пожелаете (30лв за един ден, 135лв за петте) на място или със заявка на muzeiko.bg, но побързайте – всяка от двете групи (1-2 и 3-4 клас) събира само по 15 малки изследователи.

НАЦИОНАЛЕН ПОЛИТЕХНИЧЕСКИ МУЗЕЙ

Национален политехнически музей (4)

Учените между 7 и 12 отбелязват 140 години от рождението на Алберт Айнщайн с една гениална ваканция в музея (ул. Опълченска 66). Всеки ден от 09:30 до 17:00 хлапетата ще пътешестват из тайните на физиката, астрономията и Слънчевата система, ще правят опити и експерименти, оригами, танграми, калейдоскопи и всякакви детективски и ролеви игри. Пълната програма е на @NPTMsofia във фейсбук, но преди да запишете детето на 02 931 80 18 или polytechnic.pr@abv.bg срещу 35лв за ден или 120лв за пет, ще ви трябва и бележка от личния му лекар.

NIM ANIMATIONS

NIM Animations (1)

Как да запалите дребосъка едновременно по физиката и филмите? Лесно, ако го запишете на научната кино ваканция в училището за визуални изкуства на ул. Проф. Асен Златаров 22. Там астрономията, химичните експерименти, строенето на кораби и екологията ще се превърнат в детска игра, а след това и в документални филми, репортажи и научнопопулярни анимации, които хлапетата ще озвучават сами. Условията са вашият Тарантино да е 7+, да го запишете предварително на 0899 999 190 или 0888 790 915 срещу 160лв и да го оставяте в училището всеки ден от 10:00 до 17:30.

Tags: , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *