Науката и технологиите на снимачната площадка

jeremy-yap-160713-unsplash

На 10 март TechnoMagicLand и София Тех Парк запретват ръкави заедно с Дрийм Тийм Филмс, за да посрещнат подобаващо малките почитатели на науката и технологиите, върху които стъпва киното. Как? С актрактивни демонстрации и врати, които водят директно към снимачната площадка на българския сериал Откраднат живот.

Адаптираните за деца над 10 години експерименти, които ще покаже физикът Калоян Генков, илюстрират приложението на научните подходи в седмото изкуство. Физичните процеси и закономерности стават ясни като бял ден за хлапетата, благодарение на увлекателни игри със светлини и сенки, цветове, движения, отстояния и разстояния. Картина от пиксели демонстрира как човекът възприема движението на екрана и каква е голямата илюзия на съзнанието, която може да се постигне с грамофон и светкавица от фотоапарат. Докторът по физика Николай Нешев пък разкрива на малчуганите къде е пресечната точка на теорията на относителността и киното с любопитен диалог между Алберт Айнщайн и Чарли Чаплин.

Малките любопитковци ще надникнат във всяко кътче на болницата от Откраднат живот, ще се запознаят на терен с професиите в съвременната киноиндустрия, ще усетят атмосферата на снимачната площадка, срещайки се с хората, които създават магията на екрана. Докато малките изследователи са зад кадър на сериала, порасналите им придружители също няма да скучаят – TechnoMagicLand им готви специална програма за запознаване с интерактивната експозиция в музея, а посещенията за малки и големи стават в две групи – от 10:30 или от 13:30, след предварително записване на technomagicland.com/bg/cinema. Билетите са по 10лв, местата – ограничени, а децата под 12 години задължително трябва да са в комплект с възрастен. Ако след всичко това имате още въпроси, пращайте ги към Алексей Потебня на apotebnya@technomagicland.com.

Tags: , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *