Джобни чародейства

юни 21, 18 • Книги, ТеатърNo CommentsRead More »

джобни-чародейства

Изгубените приказки, които куклата Чародея събра и върна в Приказното царство, стават едно цяло в книгата Джобни чародейства.

джобни-5

В продължение на половин година Мануела Саркисян и Чародея обикалят из страната и, под формата на театрално представление, вдъхновяват деца на различна възраст да отключат въображението си. Така те от своя страна сътворяват нечути досега истории със словосъчетания, думи, предмети и непознати герои, които намират място в света на приказките. Чародея пък после ги изважда от магическия си джоб, в който хлапетата ги оставят под нейна закрила, и чрез заклинание им построява дом до този на Пепеляшка, Снежанка и Малката руслка в Приказното царство.

джобни-2

Илина Славова прави транскрипция на историите, записани по време на представленията, а Светослава Койнова им вдъхва живот и ги допълва. Лети Живкова илюстрира световете, създадени от малчуганите, Стойчо Чакъров се заема с графичното оформление на дигиталното издание, така че Джобни чародейства да достигне лесно до малки и големи.

джобни-3

Запознайте се с ловците на истории на 23 юни от 16:00 в литературен клуб Перото.

Проектът е финансиран от Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 на Национален фонд Култура

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *