Детска програма на Софийския научен фестивал

май 3, 18 • Наука, УикендNo CommentsRead More »

ssf-kids-experiments

Снимка: Вера Гоцева

Софийският научен фестивал пълни София Тех Парк с лекции, демонстрации и игри за всички възрасти от 10 и 13 май, а ние вадим напред акценти от програмата за любопитни под 18 години.

Петъчният 11 май не е почивен ден, но учебните ангажименти на малките могат да бъдат почти като ваканция, ако навиете класната да ги регистрира за училищната програма на научния фест, която продължава и на 12 май. Стани таен научен агент и Квантова музика са сред предметите, в които хлапетата влизат по възраст след групова регистрация в сайта. Съвсем сами пък може да изпратите по-порасналите в работилницата С микроб ми нарисувай на 12 или 13 май от 15:00 в зала Плюс, където рисуващата с микроорганизми артистка Росица Ташкова преподава как се прави боя от бактерии. В неделя не подминавайте и зала Минус, в която от 10:00 хлапетата под 5 клас майсторят комети, докато учат откъде идват падащите звезди и как слънцето може да ги убие.

Какво можете да научите вие, докато хлапетата ви са заети в работилниците, вижте в акцентите за възрастни, които подредихме на programata.bg.

Софийски фестивал на науката е в София Тех Парк от 10 до 13 май
Пълната програма на феста, пропуски за безплатните събития и билети за платените на sofiasciencefestival.bg

Tags: , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *