Ангел, приятно ми е.

IMG_0040_--

Ако понякога децата ви се държат като дяволчета, не се плашете – и те крият ореол в ръкава, но често имат нужда от помощ в откриването му. Това е философията на Angel Steps – нов детски център за изкуства, който запретва усилия, за да изкара наяве светлината, която всяко хлапе носи. И го прави забавно – с танци, спорт, изкуства или с разговор като с другарче, с мисията да е проводник на приятелство в семейството. Кацаме на Сливница 245, за да им погалим крилете за идеята и да разберем повече за това как възпитават ангели от деца.

DSC_6571

Тук е рай за малките зверчета и това си личи от вратата. Но не новата боя по стените, удобните пуфове по пода и просторът в трите зали на дизайнерския детски център са причината през прага му да минават шарени групи хора между 3 и 18 години. Те са тук за забавлението, което получават, докато тренират за живота навън и най-вече за свободата по схемата „нищо не е задължително“. Днес пеят, утре танцуват, рисуват или свиват юмруци за бойни изкуства – всеки час може да е „концерт по желание“, но в един тон: не на насилието. Каквато и агресия да се трупа зад поведението на децата ви, професионалистите тук ще я съсипят с активности и добро отношение. В замяна очакват само уважение – както към правилата в центъра, така и на всеки ангел към себе си и заобикалящите го малки, големи и още по-големи.

DSC_6551

Докато всяко хлапе върви към полет по собствен летателен план, за родителите действа универсален закон. „Не сме занималня, в която оставяш детето си за няколко часа и не се интересуваш какво ще прави“, обяснява ни Моника – генератор на идеята, която от юли се развива от екип специалисти. Мисията им е една: в защитена и спокойна среда да развиват добрината и потенциала, които всяко хлапе носи в себе си. „Невъзможно е без ангажираност на родителите“, убедени са в Angel Steps, затова застават в средата на троицата дете-учител-родител и съдействат за здрав възел между краищата.

Връзката стартира с лексикон за възрастни – от „какви са очакванията за детето ви“ до „по естествен път, бързо или бавно се роди наследникът ви“. Защото всеки миг след първия дъх действа на детското усещане за света. Angel Steps вярват в това, записват си (в досие) и допълват впечатления с разговор с всяко хлапе, преди да му предложат първи стъпки в час по балет, пиано, китара или жиу-жицу. Ако сте по-отворени, питайте и за астралните карти – центърът има свой астропсихолог, който намира и тълкува звездите, под които детето ви върви от раждането си, и допълва с препоръки индивидуалния подход към развитието му.

DSC_6541

Ангелът ви може да лети нагоре сам или сред колеги – зависи само от това къде се чувства подобре. В момента класовете са микс, но ще се разпадат на малки групи по възрасти и според уменията, когато младият център натрупа постоянен кръг от приятели. „Ако забележим, че децата в даден клас се развиват добре, ще създаваме отбори, които да участват в състезания. Ще действаме като спортен клуб например. Състезанията са допълнителна мотивация за малките и могат да им помогнат да открият нещото, което харесват и на което искат да се отдадат трайно в живота си.“

DSC_6537

Дори да не роди идея за кариера, удоволствието от преживяването е голямата награда, която Angel Steps се надява често да раздава. Но има и други: топ артисти и спортисти редовно се отбиват като ментори в Angel Steps, за да вдъхновят с лични истории бъдещите си последователи. Концерт на мини пианисти, рецитал на хип-хоп танцьори или изложба с пластики, създадени в арт класовете, също са в програмата за бъдещето, която не пропуска и родителите – беседи и лекции за възрастни все по-често ще се промушват между прожекциите и разговорите за тийнейджъри в голямата зала на центъра. В нея може да се настани и следващото детско парти, което се ужасявате да организирате сами. Angel Steps помагат и осигуряват всичко – от игрите до храната за мини домакините и техните гости.

DSC_6566

И ние скоро пак ще им гостуваме, защото Angel Steps планира мега парти за старта на учебната година през септември. Сега обаче си тръгваме, загледани в белите криле, закачени по огледалния таван в коридора. Дали пък не сбъдват желания? Пробваме: нека стане така, че от утре пак да сме деца, за да дойдем да „танцуваме по чувствата си“. Това, разбираме днес, се нарича „лирикъл денс“ и може да е мечтаният начин за себеизразяване, който детето ви още не знае, че съществува. А дали пък няма друго неподозирано желание за сбъдване? Пробвайте: просто го доведете, тук под крилете.

Angel Steps е на Сливница 245, етаж 2

Актуална програма и новини  на angelsteps.eu и facebook.com/angelsteps.eu

Tags: , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *