Ана Ана

юни 8, 17 • КнигиNo CommentsRead More »

ана-ана

Познавате ли Пико Бог? Е, кажете здрасти на сестра му Ана Ана, която е толкова луда, рошава и поучителна сама по себе си, че създателите ѝ Доминик Рок и Алекси Дормал (майка и син) решават да отделят приключенията ѝ в отделна детска поредица.

ана-ана-1

Първите две книжки от нея – Сладки сънища! и Шоколадовата торта, вече разказват истории и на български и възпитават хора между 3 и 7 години с поуките от поразиите на главната героиня и компанията ѝ: „плюшките“ Зигзаг, Космато топче, Пингпонг, Лиско, Китчо и Гризу. Вашите Иванчо и Марийка влизат в бандата със 7.85лв за том от издателство Пурко.

За Сладки сънища!
Време е за лягане, но Ана Ана е обсебена от книгата си, която е „вълнуваща… страшна … смешна … пленяваща“. Нейните шест играчки се опитват да заспят, но силният смях на Ана ги стряска. Всички плюшки, начело с Лиско, Космато топче и пингвинът Пингпонг, се опитват да се измъкнат, но безуспешно – Ана Ана предпочита да бъде заобиколена от приятелите си. А когато най-накрая е достатъчно уморена, за да изгаси светлината, нейният сънлив антураж обръща играта, като изнася концерт в леглото, инициира танци от леки скокове върху матрака и стартира надбягване в стаята.

За Шоколадовата експлозия
Когато пингвинът Пингпонг заявява, че е „гладен като вълк“, Ана Ана веднага предлага решение: да го научи да прави шоколадова торта. Идея допада на цялата компания и след минута вече Гризу носи яйцата, за да може Космато топче да забърка тестото. Помощта на отзивчивите плюшки скоро се превръща в катастрофа с летяща купа, рикушет и шоколадова експлозия.

Tags: , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *