Училище за откриватели

kids-programata-otkrivatel

Училище Откривател, кв. Драгалевци, ул. Глухарче 1, office@otkrivatel.bg

Наистина звучи като училище от бъдещето, но всъщност е реално и се намира тук – в София. Училище, в което хлапетата не чакат уикенда, за да отдъхнат, а всеки ден тръгват за там, с нетърпението да открият още едно парченце от света. С две думи Училище Откривател.

Учителите там следват принципите на Д-р Мария Монтесори, която казва, че всяко дете по природа е умно и талантливо, и помагат на малките личности да развият в себе си не само знания и умения, но също така лидерски качества, умения за кооперативност, вътрешна мотивация, критично и творческо мислене, адаптивност, самооценка и управление на времето. Тук в центъра е ученикът, който опознава Вселената като единно цяло. Водещо e подпомагането на цялостното личностно развитие. Макар да спазва учебния план и изискванията на МОН, в Откривател фокусът е върху питащия детски ум. Защото всеки бъдещ велик писател, инженер или иноватор някога е бил дете, тръгнало по пътя на откривателството.

kids-programata-otkrivatel (2)

Училище Откривател е за хлапета между 6 и 12 години, отговаря на българските образователни изисквания и тези на Association Montessori Internationale. Ще го откриете на ул. Глухарче 1 в кв. Драгалевци, както и онлайн на: otkrivatel.bg или facebook.com/otkrivatel.bg.

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *