Бисери между кориците

kids-programata-biserche2016

Когато става въпрос за детски книги, понякога е по-добре да спестим компетентното си мнение и да чуем какво мислят хлапетата. Те вече вдигнаха по един палец за любимото си заглавие от миналата година – на конкурса Бисерче вълшебно 2016. Гласовете са преброени, остава да видим кой блесна най-силно в четирите категории.

Категория Откриватели (6-8 години)
Бъди ми приятел

kids-programata-badi_mi_praitel

Обикновено книжките за хлапета между 6 и 8 години подценяват детската интелигентност и звучат меко казано наивно. Тази обаче не е от тях. След първите й книги за по-големи деца Юлия Спиридонова влезе в душичките и на най-малките със своето краставо жабче, което напуска блатото си, за да намери истинското приятелство и по пътя научава някои доста ценни уроци. Илюстрациите са на Пенко Гелев, а цената на книжката е 15лв.

Категория Мечтатели (9-11 години)
Наследниците: Островът на изгубените

kids-programata-naslednici

Не преувеличаваме – хлапетата между 9 и 11 години заспиват и се събуждат с филмите на Дисни Ченъл. А след като изгледаха (многократно) техния Наследниците, явно доста от тях са посегнали и към книгата на Мелиса де ла Круз, която разказва предисторията на героите: Мал (дъщерята на Злодеида), Иви (дъщерята на Злата кралица), Джей (сина на Джафар) и Карлос (сина на Круела де Вил). Ако вашия наследник още не я е прочел, може да го зарадвате срещу 9.90лв.

Категория Майстори (12-15 години)
Българ 2: Лабиринтът на времето

kids-programata-balgar_labirintat_na_vremeto

Ако книгите са прозорец към други светове, тази тук е като троен стъклопакет. Защото е книга-игра, а хлапетата са главните герои и имат своята мисия – да спасят Стария Несебър. Приключението е забъркано от Неделчо Богданов, Робърт Блонд и Васил Богданов, и връща младежите назад в историята ни, без да претендира за пълна автентичност, но обещава много хумор, загадки и изненадващи обрати. „Входът“ за лабиринта е 13.90лв.

Категория Иноватори
Нещата, на които не ни учат в училище

kids-programata-neshtata-na-koito-ne-ni-uchat-v-uchilishte

Тийнейджърите обикновено го гледат и слушат в YouTube, но поучителните истории на Емил Конрад вече живеят и на хартия, в дебютната му книга Нещата, на които не ни учат в училище. Смешно-сериозните „уроци“ са 12 на брой – по един за всеки клас, плюс един допълнителен, който подрастващите ще трябва да напишат сами – от своя личен опит. Съветите на Конрад за лъжата, страх, очакванията и всичко между тях идват за 9.90лв.

Tags: , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *