Помощ, ваканция!

kids-programata-zimni-zanimalni

Между първия и втория учебен срок тази година се заформя доста прилична ваканция – от 1 до 5 февруари. За хлапетата това значи пълно безгрижие, а за родителите, обратното – още грижи. Вариантите пред тях са три: да потърсят помощ от бабата, да жертват пет дни от годишната отпуска или да намерят добра занималня, където хлапето хем да се забавлява, хем да научи нещо. Като тези четирите.

История на изкуството

kids-programata-zima-v-muzeya
Кратък курс по практическа история на изкуството за децата от 6 до 12 години са подготвили от Easyart Bulgaria. Започват от А и Б, което в този случай значи първобитно изкуство и рисуване с въглен, и минават през Древен Египет, Елада, Ренесанса и така нататък. Уроците са всеки ден от 10:00 до 17:00 на три съседни локации – Държавния архив (ул. Московска 5), Квадрат 500 и СГХГ. Цената е 100лв, а пълната програма е на страницата на Easyart Bulgaria във фейсбук.

Наука и техника

kids-programata-zimno uchilishte
В Националния политехнически музей (ул. Опълченска 66) хлапетата между 7 и 11 години ще разкриват тайните на физиката, биологията и химията, но не от учебниците, а от истински експерименти – и няма само да гледат. В „междучасията“ ще играят и творят. Занятията са всеки ден от 09:30 до 16:00 и струват 80лв за петте дни или 20лв на ден. Подробностите са на polytechnicmuseum.org, а крайният срок за записване – 25 януари.

Малки предприемачи

kids-programata-akademiya za predpriemachi
Бизнес план, бюджет, финансиране – тези думи ги няма в учебниците, макар че биха били доста полезни за хлапета, които един ден ще „събират оборота“. Грешката поправя Академията за предприемачи на Серендипити (бул. Цар Борис III 99-101) за деца между 10 и 14 години. Ще я води Жюстин Томс, а програмата включва теория и креативна работа, всеки ден от 14:00 до 18:00. Цената е 85лв, още инфо има на facebook.com/serendipity.prostranstva.

Изследователи и приключенци

kids-programata-aktivna zanimalnya
В Активната занималня на Funtopia (Paradise Center, бул. Черни връх 100) кодовата дума е „приключение“ – и то започва с Музейко. Следва истинска разходка с кучешки впряг, а накрая идва ателието по роботика. През останалото време хлапетата ще правят научни експерименти, ще творят и, разбира се, ще се катерят по стените. Занималнята е за деца над 5 години и ще тече всеки ден от 08:00 до 18:00. Цената за един ден е 30лв, за пет – 120лв. Записването е до 29 януари, вижте как на страницата на Funtopia България във фейсбук.

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *