Южният край на света

авг. 20, 15 • slider, КнигиNo CommentsRead More »

kids-programata-Shackleton_2

„Стремежът към изследване на непознатото е в природата на всеки човек и единственият истински провал е този стремеж да не бъде последван”, казва главният герой в новата книжка на издателство Рибка – Пътешествието на Шакълтън е тук, за да отведе този стремеж чак до Антарктида.

kids-programata-Shackleton_3

За незапознатите с историята уточняваме, че героят Ърнест Шакълтън не е обикновен рисуван образ, а истински човек – живял е в края на 19 и началото на 20 век и е един от най-известните британски пътешественици, изследвали Антарктида. По неговите стъпки към Южния полюс тръгва илюстраторът Уилям Грил, а по страниците днес ще го последват всички хлапета, които сънуват непознати светове и грандиозни приключения. Вероятно и техните родители също.

kids-programata-Shackleton_5

Всъщност това е първата книга на Грил като писател, което може да се разбере и от самолет, защото повече прилича на албум с рисунки, в които текстът се е сместил между другото (а на български е преведен от Богдан Русев). Авторът не е пропуснал да облече в щрихи нито един момент или елемент от пътуването – от членовете на екипажа до запасите с храна, оборудването и породите кучета, на които вече ахнахме. Не се тревожете, че историята и фактите ще дойдат в повече на децата – книгата се носи леко като полярна шейна и едва ли ще я оставят преди последната й точка. Препоръчва се на деца над 6, но горна граница на годините няма – все пак не познаваме човек, който би отказал пътешествие до Антарктида.

kids-programata-Shackleton_8

Пътешествието на Шакълтън може да купите онлайн на ribka-publishing.bg срещу 26лв, а премиерата й на живо очакваме на есен.

kids-programata-Shackleton_6

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *