Забавното лятно четене

programata-zabavno-lyatno-chetene

31 май, 11:45, книжарница Гринуич, бул. Витоша 37

Az-deteto.bg и Столична библиотека канят всички хлапета да се включат в тяхното лятно приключение в света на книгите. Ето как. Децата създават свой електронен читателски дневник и споделят в него книгите, които са прочели. Така ще помогнат на своя град или училище да станат най-четящият град и най-четящото училище. Освен това всяко дете може да се бори за престижното отличие “най-четящото дете на България”. Готино, нали?

Инициативата ще стартира този уикенд, а официален гост на събитието ще бъде най-новият й посланик Иван Раденков, автор на поредица за татковци Унки Марлюнки. На място ще бъде направена демонстрация как да се регистрирате за участие в кампанията и как да попълвате онлайн читателския дневник. Юлия Спиридонова-Юлка ще представи своята най-нова книжка Бъди ми приятел, а от 11.00 до 11.40 ще можете да се насладите и на представлението за деца Цирк на театър Хора и кукли. Накрая – викторина с много страхотни награди.

На есен дневникът може да се принтира и да се занесе в училище. Лесно е. Планирани са много награди и забавни събития по време на кампанията. Следете сайта за новини.

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *