Пингвини в паника

апр. 21, 15 • slider, КнигиNo CommentsRead More »

Enthusiast_Pingvini-v-panika_cover-first

Новата книжка на Ентусиаст Пингвини в паника разказва историята на няколко необикновени пингвина, които са твърдо решени да спасят своя зоопарк, като организират шоупрограма с дръзки каскади. Автор е английската писателка Джийн Уилис, а първата книга от поредицата за забавните пингвинчета вече е бестселър в Англия, Австралия, САЩ, Канада, Германия и дори далечната Южна Африка. Ето и кратък откъс от книжката:

„Докато лапаше порцията си сепии, Рори забеляза, че дори Савана е отегчена.
− Татко, искам да се прибирам − рече тя, докато пишеше чевръсто съобщения на мобилния си телефон. − Защо всяка ваканция трябва да вися с теб в зоопарка? Никой от приятелите ми не прекарва свободното си време с баща си. Умирам от срам.
Пазачът избърса ръце в гащеризона си.
− Мислех, че обожаваш пингвините.
Савана го изгледа нацупено изпод бретона си.
− Да, обожавах ги, когато бях на две годинки. Пингвините не правят нищо и вонят на риба.
Рори за малко да се задави. Вярно е, повечето пингвини бяха заспали прави след обяда, но нима наистина воняха? Той бе любимецът на Савана още откакто едва бе проходила. Нима незначително нещо като миризмата можеше да промени това? Рори се опита да привлече вниманието ѝ, но тя отметна коса и извърна очи.
− Не говори сериозно − рече ведро Блу. − Савана е тийнейджърка и просто се опитва да се прави на по-голяма. Думите ѝ обаче не убедиха Рори и той дъхна силно в лицето ѝ.
− Мириша ли ти на риба?
Блу се дръпна назад и тъкмо се канеше да отговори, когато пазачът се обърна към дъщеря си с неочаквана и шокираща новина:
− Е, няма да ти се налага да идваш още дълго в зоопарка, мила. Както е тръгнало, ще трябва да затворим до края на сезона.
Да затворят зоопарка ли? Рори зяпна от изненада. Той тръсна глава и си каза, че не е чул правилно, но Блу също бе чула. Тя запуши ушите си с криле, сякаш за да пропъди страшната новина.
− Татко, шегуваш се, нали? − попита Савана.
Но пазачът бе напълно сериозен.
− Няма достатъчно посетители. И не изкарваме достатъчно пари от билети. Ако ситуацията не се подобри скоро, ще трябва да намерим нов дом за всички животни, включително за моите пингвини.
Рори и Блу се спогледаха разтревожено − ако зоологическата градина затвореше, къде щяха да живеят? Градският зоопарк бе единственият им дом.“

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *