Горски истории

апр. 30, 15 • sliderNo CommentsRead More »

DSC_7653

Домът на Виктория Нешева прилича на нещо средно между детска стая и гора – заради ето тези муцуни, които излизат от въображението й и днес са с нас в градината.

DSC_7627

ТЕ СА МЕКИ И СТАВАТ ЗА ГУШКАНЕ. Също като плюшените играчки, макар че нямат нищо общо с тях. Изработени са от памук и мастила на водна основа, а дизайнът им се пренася върху плата чрез ситопечат. Появяват се едно по едно – първо е лисичето Ио, след него идват зайчето Аника, Гъбка и Къщичка. Всеки от тези герои има своя характер, но върху тялото си носят един белег – етикет на A Forest Story, български детски лейбъл, който ни кара да завиждаме на хлапетата си. И да искаме да сме на тяхно място.

DSC_7660

„КОГАТО ИМАШ ДЕЦА И ТИ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ДЕТЕ”, казва ни Виктория, главният разказвач на A Forest Story от няколко години. До раждането на дъщеря й, тя се занимава с графичен дизайн и крои планове за собствено ателие, но днес всичко, което създава е предназначено за игра, а домът й е заприличал на голяма детска стая. Но в тази пакост Виктория не е сама. В проекта се включва цялото й семейство – някои с труд, други с идеи. Муцунките на малките герои първо се появяват върху пуловерите, които майка й плете, а по-късно полазват всяко нещо, с което екипът се захване.

DSC_7628

КАТО ЧОВЕК, КОЙТО ИСТИНСКИ ОБИЧА ТОВА, КОЕТО ПРАВИ, Виктория говори разпалено за горската история, тръгнала от едно вълшебно лято в Мелник. След като е обяснила всичко за идеите, концепцията и проектите, някак се приземява с въпроса: „Казах ли какво точно правим?”. Не е нужно, вече сме го гушнали.

„ИСКАХ ДА НАПРАВЯ НЕЩО ХУБАВО, детето ми да е обградено от мили и красиви неща. Когато бях малка мама ме беше записала на куклен театър и ми беше ушила геройчета – една супер готина гъсеница от дълъг бял чорап и пеперуда от плат. Нейните кукли за театъра бяха най-хубавите, може би защото толкова се беше постарала.” Вече ни е ясно защо Виктория е решила сама да създаде приказен свят за детето си, вместо да се опитва да открие нещо ценно в морето от синтетични интерактивни играчки, които пристигат от другия край на света. Харесваме смелостта й да се захване с проекта „на сериозно” и чакаме следващия горски герой – подсказваме, че ще бъде внушителен, макар и с дребни размери.

DSC_7612

A FOREST STORY ОБАЧЕ НЕ СВЪРШВА С ИГРАЧКИТЕ. В серията откриваме също блага калъфка за възглавничка с мечето Нене и страхотни картички с него, лисичето и още две животи – катерица и язовец. Изобщо не се съмняваме, че това е само началото и гората тепърва ще се пълни, защото Виктория има 1001 идеи в главата си, само трябва да им дойде времето. Две от тях дори вече са в развитие: книжка с картинки и игра. Само да ни паднат!

DSC_7648

A Forest Story е на: facebook.com/AForestStory

Могат да се купят в магазин Три Котаж на ул. Любен Каравелов 41.

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *