Буба лази

апр. 9, 15 • slider, КнигиNo CommentsRead More »

1

С пролетта дойдоха и буболечките. Не говорим обаче за досадните насекоми, които хапят и жилят – тези тук са мили, танцуват балет и ходят на сладкарница.

2

Новата детска книжка на издателство Рибка се представя сама – 7 приказки зелени с крила, крачета и антени. Седемте истории на Нели Маргаритова, илюстрирани от Евгения Николова, разказват в рими за мухи, пеперуди и други дребни твари, но не по начина, по който очакваме. В книгата насекомите приличат повече на хора и имат подобни на нашите проблеми, радости и мечти. Мухите, бълхите и паяците вече не са досадни гадинки, които хапят и разнасят болести, а герои със своя съдба, които децата няма как да не обикнат.

3

Симпатичните истории си разделят страниците с фантастични илюстрации на насекоми в костюми и рокли, които ще останат в детското съзнание дълго след като приказките избледнеят. Ще остане и отношението на децата към насекомите – малки, но важни. Няма защо да крием, пристрастни сме към книгите на Рибка – защото ни радват и ни правят по-добри. И нас, и децата.

7 приказки зелени с крила, крачета и антени вече е в книжарниците. Ще я откриете по жуженето.

4

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *