Безценни приказки

prikazki_2

С Хепънинг на приказките пред близо 1000 деца стартира кампанията Безценни приказки, инициатива на гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG (България може). Събитието се състоя на 24 януари след премиерата на Приказка за Малкия принц на Фортисимо Фамилия в зала България. Публиката от малки и големи се срещна с приказни герои, които им разказаха повече за кампанията. Те, както и всички български деца на възраст от 3 до 14 години, са поканени да споделят своите приказни истории за свободата, любовта, справедливостта, отговорността и пр. на сайта на инициативата prikazki.bg в периода 24 януари – 24 май.

„Безценни приказки цели да започнем разговор за ценностите с най-малките и да стимулира въображението и творческия потенциал на всяко дете,“ сподели Саша Безуханова, основател на MoveBG, по време на хепънинга.

Кампанията не само подкрепя малките писатели и читатели. Организаторите ще издадат най-добрите приказки, заедно с детски илюстрации, в печатна книжка. Те биха искали тя да достигне до всички деца, лишени от родителска грижа, които имат нужда от повече вълшебства в своя живот, както и от устойчиви морални ориентири.

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *