Деца пеят за деца

IMG_0853

15 май, Първо студио на БНР, финален концерт Деца пеят за деца

Музиката има магическата сила да лекува. С това убеждение БНР даде старт на благотворителната кампания Деца пеят за деца. Вокална група Радиодеца с диригент Илина Тодорова гостува в Детската клиника на Александровска болница, за да поздрави с песен връстниците си в болничното заведение и да им подари надежда и своята музика – песните от последния си диск Деца пеят за деца.

„По време на нашите концерти децата-домакини ще изработват рисунки, картички и играчки, които ще бъдат събрани и показани в благотворителна изложба“, разказва диригентката Илина Тодорова. „Изработените творби ще могат да бъдат закупени, а събраните средства ще бъдат дарени на болнично заведение по предложение на партньорите ни от Столична община“.

Следващият концерт на вокална група Радиодеца на БНР, в рамките на  инициативата Деца пеят за деца, е на 10 декември в детска градина Елхица в столичния квартал Младост.  Финалът на благотворителната кампания е на 15 май, когато в Първо студио на БНР ще се състои големият благотворителен празничен концерт Деца пеят за деца.

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *