Трети сезон на Фортисимо Фамилия

Valdhorna_sun_76 fb

11 октомври, събота, 11:00 и 12:30
12 октомври, неделя, 11:00 
Камерна зала на Концертен комплекс България (ул. Аксаков 1)
билети – 6лв на касата на залата (02 987 76 56, от 09:00 до 22:00) или на ticketplus.bg

Близо 30 концерта са включени в програмата на музикално-образователния формат Фортисимо Фамилия за сезон 2014/2015. Началото на новото музикално приключение ще бъде поставено на 11-ти октомври с Приказка за валдхорната. В продължение на 8 месеца най-малките почитатели на класическата музика отново ще имат вълнуващи срещи с голяма част от музикалните инструменти – флейтата, арфата, перкусиите, виолончелото, тромпета, кларинета и цигулката ще разкрият своите тайни пред тях.

В третия сезон на Фортисимо Фамилия стартира и нова серия от концерти, които ще срещнат децата и техните родители с известни композитори и любими музикални шедьоври. Първата музикална среща ще бъде с Волфганг Амадеус Моцарт в концерта Приказка за Моцарт и малкия Ото. На 1 ноември Малкия Ото ще пътува назад във времето, а какво ще си кажат той и един от най-гениалните композитори на всички времена, ще разберем съвсем скоро.

Фортисимо Фамилия ще продължи да създава музикални истории, насочени и към тийнейджърската публика. След Love Story и Пълнолуние, които препълниха зала България в предишните два сезона, на дневен ред през декември ще е една изпълнена с любов, съревнования и неочаквани обрати Рицарска история.

През пролетта на следващата година мултимедийният проект Портрет на Чайковски: дете от стъкло ще въвлече публиката в ново музикално преживяване и ще отвори нова страница в начина, по който се представя и интерпретира класическата музика.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *