Приказка за Моцарт и Малкия Ото

Mozart

1 ноември, зала България, 11:30

Билетите за концертите са на цена 6лв и се продават на касата на зала България (ул. Аксаков No1) и онлайн от ticketplus.bg

Телефон  за резервации: 02 987 76 56, работно време на касата: 09:00 – 20:00

С Приказка за Моцарт и Малкия Ото Фортисимо Фамилия стартира новия цикъл музикално-образователни концерти, посветени на великите композитори.

Първата музикална среща ще бъде с Волфганг Амадеус Моцарт, а  Ото ще разкрие неподозирани тайни и интересни факти от творчеството на гениалния композитор. Герасим Георгиев – Геро и Станимир Гъмов ще са домакини на музикалното приключение, което ще се случи под виртуозното „ръководство” на световноизвестния диригентът Максим Ешкенази.

В концерта са включени някои от най-популярните творби на Моцарт, както и музикални пиеси, създадени специално за деца – Малка нощна музика, Концерт за пиано №21, Симфония №40, Концерт за обой, Концерт за валдхорна №2, увертюра из операта Вълшебната флейта и из операта Отвличане от сарая, Серенада за духови инструменти.

Близо 30 концерта са включени в програмата на третия сезон на Фортисимо Фамилия. В продължение на 8 месеца малките почитатели на класическата музика ще имат вълнуващи срещи с музикалните инструменти и ще станат свидетели на изпълни с любов, съревнования и неочаквани обрати рицарски истории.

 

 

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *