Картини от пясък оживяват в Приказки с оркестър

223

26 октомври от 11:00 в зала България

Билети може да намерите в мрежата на ticketpro.bg и в мрежата на eventim.bg

Повече информация за спектакъла можете да следите във facebook

Приказката Тримата братя и златната ябълка оживява пред погледа на децата и предизвиква въображението им чрез уникална художествена техника – рисуване с пясък. Този иновативен и не много популярен за родината ни стил е изключително впечатляващ и интересен. В  реално време публиката има възможност да проследи как пясъкът се превръща в живописни сцени, фигури и персонажи от приказката. Талантливият илюстратор, който застава зад идеята да възпроизведе тези интересни картини, е художникът София Илиева.

„За мен пресъздаването на българския фолклор чрез това нетрадиционно изкуство, а именно картините с пясък, е голямо предизвикателство. Много се радвам, че ще съм част от проекта Приказки с оркестър и ще имам възможност да запозная децата с една по-интересна и нестандартна художествена техника“ – споделя София.

Премиерата на Приказки с оркестър ще е на 26 октомври в зала България, където  публиката ще се наслади на нечувани досега виртуозни изпълнения на музикантите от Етно Класик Дрийм Оркестър с диригент Димитър Христов. Музиката за спектакъла е изцяло авторска и специално написана за представлението от композитора Костадин Генчев, познат от група Булгара, Мистерията Еньовден и много други етно формации. Зад сценария и адаптацията на сюжета стои талантливият Евгений Джуров, който има дългогодишен опит в адаптацията на литературни и театрални текстове във Франция и България. Гласове на Приказки с оркестър са актрисата и певица Милица Гладнишка и Иван Велчев, познат от дублираните от него детски анимационни герои.

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *