Детски университет НБУ

Detski universitet5

за деца от 4 до 13 години

всяка събота от 10:00 и 11:30, Овча купел, ул. Монтевидео 21 

цена – 4лв

за информация и записвания vmarkov@nbu.bg, 088 728 21 74 и 02 811 02 00

Вече трета година галерия УниАрт на Нов български университет организира Детски университет НБУ за всички деца на възраст от 4 до 13 години.

Сред колекциите на галерията, включващи произведения на старите майстори, както и такива на съвременни творци, малките студенти слушат приказки за чудната история на изкуството, учат се да гледат картини, усвояват техники на рисуване и привикват да мислят креативно. По един забавен и интерактивен начин те тълкуват и преразказват големите художници, научават за основни жанрове, стилове и подходи в изкуството; изработват рисунки, колажи, комикси, пластики и др. Диапазонът на занятията е широк – съсредоточен около изкуството във всичките му форми и проявления. Децата имат възможност да попият от академичната атмосфера и от най-ранна възраст да срещнат гостуващи лектори – университетски преподаватели и хора на изкуството. Темата на всяко занятие е различна, а начинът на работа – изключително интерактивен, децата са активни участници в процеса, задават въпроси, рисуват, играят и учат чрез преживяване. Занятията се водят от изявени студенти по изкуствознание и изящни изкуства на НБУ и се провеждат всяка събота от 10:00 за деца до 7-годишна възраст и от 11:30 часа за по-големите деца, а таксата за участие е само 4 лева.

Разчитайки на иновативни методи на обучение в университетска среда, образователното ателие цели да култивира знания и таланти и е отворено за всички.

Първото занятие в новата академична година е на тема Автопортрет.

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *