Стара хартия за нова книга

Stara-hartia-za-nova-kniga_2014

14 септември, неделя, 10:30, бул. Витоша 37 

На 14 септември, неделя, от 10:30 часа пред книжен център Greenwich на столичния бул. Витоша 37 за втори пореден път ще се проведе детския празник Стара хартия за нова книга. В навечерието на първия учебен ден под надслов Почисти и прочети децата ще могат да научат повече за рециклирането   ̶ как да пазят природата, да събират разделно отпадъците и междувременно сами да си изберат книжки. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. Събитието, организирано от ЕКОПАКБългария, книжен център Greenwich  и Столична община, ще продължи през целия ден със забавления за малки и големи.

В програмата са включени традиционния за книжарницата куклен театър, който тази година ще е на еко тематика, магическото шоу на Мистър Джими, както и интересни викторини и много награди. Освен това децата ще могат да гледат 3D филма Повелителите на рециклирането, както и да играят играта Стани Екогерой! в уникалния 3D Екобус на ЕКОПАК България. Предвидена е и целодневна екоработилница за изработване на бижута, цветя и сувенири от отпадъци. В следобедните часове за настроението на малчуганите и техните родители ще се погрижат детските вокални групи Мики Маус и Врабчета. В музикалната програма са включени още много танци и игри.

 Забавното лятно четене ще обяви резултатите от тазгодишната си кампания и ще връчи награди в категориите Най-четящото дете за 2014 , Най-четящ град, Най-четящо училище, Млад читател и специалния приз Най-активен читател за детето, прочело най-много книги от началото на проекта.

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *