Спри, детето запази!

back-to-school

15 септември, понеделник, 16:00, Лятната сцена в Борисовата градина

вход свободен

Българската национална телевизия ще обиколи София на 15 септември с призива Спри, детето запази!. С мащабно събитие на три сцени, две от които пътуващи, и велошествие, обществената медия продължава кампанията за пътна безопасност в началото на новата учебна година.

В първия учебен ден събитието на БНТ ще се разгърне в няколко точки на столицата, като кулминацията е с начален час 16:00 на Лятната сцена в Борисовата градина.

Преди официалната част, от три ключови точки на столицата ще тръгнат три лъча, чиято крайна точка е Лятната естрада. Ретротрамваят, най-новият модерен електробус и велошествие ще стартират едновременно, за да се съберат на големия концерт в парка. Ретротрамваят ще тръгне от Банишора и ще бъде превърнат в арт център, където дългогодишният посланик на кампанията – художникът Иван Яхнаджиев ще проведе открит урок по изобразително изкуство заедно с децата.

Новият електробус на Столичния градски транспорт ще е музикалният посланик на Спри, детето запази. Той тръгва от Националния дворец на децата, и докато пътува по маршрута си, в него ще пеят група Спринт, трио Вива и деца от Двореца на децата.

Третият лъч е велошествие, което ще се придвижи от НДК до Борисовата градина. В него ще участват лица на кампанията Аз карам велосипед, сред които водещи от БНТ – Ася Методиева, Анна Ангелова, Златимир Йочев, Мария Андонова, Карина Караньотова, Ивайло Захариев.

Водещият на По света и у нас Спас Кьосев ще посрещне участниците от трите лъча на Лятната сцена в Борисовата градина, за да дадат началото на големия празник. В пространството около сцената Иван Яхнаджиев и децата ще създадат арт-пано, включвайки логото на кампанията  и основни пътни знаци.

Освен много игри, свързани с пътната безопасност, на сцената ще се качат талантливите деца от арт център Карнолски, възпитаници на танцова школа Сийзънс, и любимците на тийнейджърите Никнейм, Прея, Йоана Драгнева. Дългогодишният приятел на кампанията Богдан Томов отново ще зарадва гостите на празника с изпълненията си, а веднага след това е началото на образователната програма на тема пътна безопасност, подготвена от детски център Весел столичен светофар.

За всички деца, дошли на празника, ще има много подаръци и изненади.

 

 

Tags:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *