Патриотични тетрадки

сеп. 5, 14 • slider, КнигиNo CommentsRead More »

file_1

Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Паисий Хилендарски и цар Симеон Велики са великите българи, изобразени на кориците на новите тетрадки, които издателство БГ Учебник разработи във връзка с началото на новата учебна година. Новият проект, осъществен съвместно с младежите от Българска история, е антипод на добилите популярност през изминалите години тетрадки със съмнителни визуални послания на кориците. Идеята на издателите е да засилят чувството на родолюбие сред учениците чрез стимулиране на любознателността им към великите личности в историята ни и техния принос.

На всяка от тетрадките представянето на личностите е допълнено чрез известна тяхна фраза, превърнала се в символ на делото им.

Благодарение на проекта, учениците имат възможност да пишат в новите патриотични тетрадки, отпечатани на офсетова хартия във формат А5, с меки корици, широки редове и брой на листите 40 и 80. За да направи серията Велики българи подходяща и за неучащи, БГ Учебник разработи и тетрадка-тефтер от 96 листа по образец на тетрадките с меки корици.

От началото на септември тетрадките са налични в книжарниците на БГ Учебник, както и онлайн в сайта на издателството.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *